Μεξικό: Καραβάνι χιλιάδων μεταναστών κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ

Διαβάζεται σε 2'
Καραβάνι μεταναστών από το Μεξικό κατευθύνεται προς τα αμερικανικά σύνορα.
Καραβάνι μεταναστών από το Μεξικό κατευθύνεται προς τα αμερικανικά σύνορα. AP

Με σύνθημα «Έξοδος από τη φτώχεια», τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι κατευθύνονται από το νότιο Μεξικό προς τα αμερικανικά σύνορα.

Έως 8.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών από τη Βενεζουέλα, την Κούβα και το Μεξικό, κατευθύνονται στα αμερικανικά σύνορα, με σύνθημα «Έξοδος από τη φτώχεια». Σύμφωνα με το BBC,το καραβάνι αναχώρησε την παραμονή των Χριστουγέννων από την πόλη Ταπατσούλα στο νότιο Μεξικό. Την ίδια ώρα, στο Μεξικό αναμένεται ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, για να θέσει, όπως ανακοινώθηκε, το θέμα της «άνευ προηγουμένου παράτυπης μετανάστευσης» στο δυτικό ημισφαίριο.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Andrés Manuel López Obrador δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί ξανά με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση των ανησυχιών σχετικά με τη μετανάστευση, ενώ η συνάντησή του με τον Άντονι Μπλίνκεν έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, 27/12.

Migrants depart from Tapachula, Mexico, Sunday, Dec. 24, 2023. The caravan started the trek north through Mexico just days before U.S. Secretary of State Antony Blinken arrives in Mexico City to discuss new agreements to control the surge of migrants seeking entry into the United States. (AP Photo/Edgar Hernandez Clemente) AP

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Μπλίνκεν αναζητά τρόπους με τους οποίους οι δύο χώρες θα αντιμετωπιστούν στις προκλήσεις της ασφάλειας των συνόρων. Ο αριθμός των ατόμων που συνελήφθησαν στα νότια σύνορα των ΗΠΑ ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια από το 2022.

Μόνο τον Σεπτέμβριο του 2023, η Συνοριακή αστυνομία των ΗΠΑ συνέλαβε περισσότερους από 200.000 μετανάστες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα