Μεξικό: Νεκρός ένας από τους μεγαλύτερους γκάνγκστερς της χώρας

Μεξικό: Νεκρός ένας από τους μεγαλύτερους γκάνγκστερς της χώρας

Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει το θάνατο του ιδρυτή της συμμορίας Λος Σέτας

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Λος Σέτας σκοτώθηκε σε συγκρούσεις με τον ομοσπονδιακό στρατό του Μεξικού στην πολιτεία Ταμαουλίπας, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας τη Δευτέρα.

Ο εθνικός επίτροπος Ασφάλειας, Μόντε Αλεχάντρο Ρουπίδο, ανέφερε ότι ο Γκαλίντο Μελάδο Κρουζ γνωστός με το προσωνύμιο «Ζ - 9 », σκοτώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Ο 41χρονος Μελάδο Κρουζ, σκοτώθηκε σε ένα σπίτι στην πόλη Ρεινόσα στα σύνορα με το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην ίδια περιοχή τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σκοτώθηκαν άλλοι 80 άνθρωποι.

Ο Μελάδο Κρουζ ήταν ένας από τους στρατιωτικούς που εγκατέλειψαν την ελίτ μονάδα του μεξικανικού στρατού στα τέλη της δεκαετίας του 1990 για να βρεθούν στις τάξεις της οργάνωσης Λος Σέτας. Η συγκεκριμένη ομάδα έγινε ανεξάρτητη συμμορία το 2010 και αύξησε έκτοτε την επιρροή της ως μια από τις ισχυρότερες ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό. Η Λος Σέτας ελέγχει μεγάλα τμήματα του ανατολικού Μεξικού και δραστηριοποιείται σε απαγωγές μεταναστών καθώς και στο εμπόριο ναρκωτικών.

SHARE:

24Media Network