Μεξικό: Γονείς ζουν έναν εφιάλτη αφού το νηπιαγωγείο των παιδιών τους κέρδισε λαχείο

Μαθητές σε νηπιαγωγείο στο Μεξικό (Αρχείο)
Μαθητές σε νηπιαγωγείο στο Μεξικό (Αρχείο) SHUTTERSTOCK

Γονείς στο Μεξικό εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, καθώς απειλούνται από συμμορία, αφού το νηπιαγωγείο των παιδιών τους κέρδισε ένα μεγάλο ποσό σε λαχειοφόρο.

Γονείς στο νότιο Μεξικό ισχυρίζονται ότι απειλούνται από μια συμμορία, αφού το νηπιαγωγείο των παιδιών τους κέρδισε 20 εκατομμύρια πέσος (περίπου 845.000 ευρώ) σε μια λαχειοφόρο το 2020.

Το νηπιαγωγείο, που βρίσκεται στην περιοχή Ocosingo, μετρά 25 μαθητές και οι γονείς τους ήταν υπεύθυνοι για τη διαχείριση του ποσού.

ADVERTISING

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της νίκης, οι γονείς δέχθηκαν απειλές από μια συμμορία, η οποία απαίτησε να τους δώσουν τα χρήματα για να αγοράσουν όπλα για τη συμμορία. Οι οικογένειες υποστηρίζουν ότι έπρεπε να εγκαταλείψουν το χωριό τους για να σωθούν.

Η βία των συμμοριών είναι διαδεδομένη στο Μεξικό και ένοπλες ομάδες προσπαθούν συχνά να στρατολογήσουν ντόπιους για τον έλεγχο της επικράτειας.

Ενώ το λαχείο ήταν αιτία για πανηγυρισμούς στην αρχή, τα προβλήματα ξεκίνησαν αμέσως μετά τη διάδοση των ειδήσεων.

Μέλη του συλλόγου γονέων λένε ότι άρχισαν να δέχονται απειλές από μια ένοπλη ομάδα με το όνομα "Los Petules", η οποία απαιτούσε να χρησιμοποιηθούν τα χρηματικά για την αγορά όπλων για τη συμμορία, η οποία -σύμφωνα με το BBC- σχεδίαζε να επιτεθεί σε αντίπαλη ομάδα σε γειτονικό χωριό.

Οι γονείς αρνήθηκαν και αντ' αυτού ξόδεψαν μέρος των χρημάτων για τη δημιουργία μιας νέας στέγης για το νηπιαγωγείο. Οι απειλές αυξήθηκαν φέτος, με τους γονείς να χρησιμοποιήσουν τα υπόλοιπα χρήματα για έργα βελτίωσης του χωριού.

Τον περασμένο Μάρτιο, ένας πατέρας πυροβολήθηκε από μέλη συμμορίας που του ζήτησαν να του παραδώσει το χρηματικό έπαθλο. Τον περασμένο μήνα, η κατάσταση κλιμακώθηκε περαιτέρω, όταν η συμμορία φέρεται να επιτέθηκε σε γυναίκες και παιδιά στο χωριό, με αποτέλεσμα 28 οικογένειες να τραπούν σε φυγή.

Εκπρόσωπος των οικογενειών δήλωσε ότι το σχολείο έχει ειδοποιήσει τις τοπικές αρχές για τις απειλές, ωστόσο, όσο η συμμορία δεν συλλαμβάνεται, είναι αναγκασμένοι να μένουν μακριά από το χωριό και από τα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεξικό
SHARE:

24Media Network