Μεξικό: Βρέθηκε νεκρό το πρώτο ανοιχτά non binary άτομο του δικαστικού σώματος

Διαβάζεται σε 2'
Μεξικό: Βρέθηκε νεκρό το πρώτο ανοιχτά non binary άτομο του δικαστικού σώματος
Διαμαρτυρία για τον θάνατο του Jesus Ociel Baena AP Photo Eduardo Verdugo

Νεκρό στο σπίτι του βρέθηκε το πρώτο ανοιχτά non binary μέλος του δικαστικού σώματος του Μεξικού.

Το πρώτο ανοιχτά non binary μέλος του δικαστικού σώματος του Μεξικού, που ασχολείτο με τον ακτιβισμό της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, Jesús Ociel Baena, βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του.

Το πτώμα του βρέθηκε τη Δευτέρα στην κεντρική πόλη Aguascalientes, μαζί με τη σορό ενός δεύτερου ατόμου που, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, πιθανολογείται ότι ήταν ο σύντροφός τ@.

Η υπουργός Ασφαλείας Ρόζα Ικέλα Ροντρίγκες δήλωσε ότι δεν είναι σαφές “αν πρόκειται για ανθρωποκτονία ή… για κάποιο ατύχημα”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελίας της Πολιτείας, δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι τρίτο άτομο είχε εισέλθει στο σπίτι.

Είπαν ότι βρέθηκε ένα αιχμηρό αντικείμενο και ότι τα προκαταρκτικά ευρήματα υποδηλώνουν ότι το περιστατικό θα μπορούσε να είναι προσωπικό.

Εισήλθε στο εκλογικό δικαστήριο της πολιτείας Aguascalientes τον Οκτώβριο του 2022 και θεωρήθηκε ότι ήταν το πρώτο non binary άτομο στη Λατινική Αμερική που ανέλαβε δικαστική θέση. Μάλιστα, τον περασμένο Ιούνιο έλαβε διαβατήριο ουδέτερου φύλου.

“Είμαι ένα non binary άτομο, δεν με ενδιαφέρει να δω τον εαυτό μου ως γυναίκα ή άντρα”, έγραψε στο Twitter, τον ίδιο μήνα. “Αυτή είναι ταυτότητά μου, είναι δική μου, δεν αφορά άλλον”.

Ο πρώην ανώτατος δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μεξικού, Αρτούρο Ζαλντιβάρ, ​​έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι λυπάται βαθιά για τον θάνατο του δικαστή. “Χάσαμε μια δυνατή φωνή για την ισότητα και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων”, είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα