Μια Αυστριακή ταινία για την Ελλάδα "που ανθίζει"

Μια Αυστριακή ταινία για την Ελλάδα "που ανθίζει"

Ποιος είναι ο σκηνοθέτης που "ευθύνεται" για την ταινία-ντοκιμαντέρ για τη χώρα μας και την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Δείτε το τρέιλερ της ταινίας (Vid)

"Η Ελλάδα ανθίζει" είναι ο τίτλος της ταινίας - ντοκιμαντέρ του πολυβραβευμένου Αυστριακού συγγραφέα και σκηνοθέτη, Φάμπιαν Έντερ.

Στόχος του, να περάσει ένα μήνυμα αφύπνισης και προβληματισμού κατά των στερεοτύπων και της κινδυνολογίας που έχει καλλιεργηθεί τον τελευταίο καιρό από αρκετά διεθνή μίντια.

ADVERTISING

Προβολή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα το βράδυ της Τετάρτης, με την προβολή της στο κοινό πρόγραμμα των δημόσιων τηλεοράσεων των τριών γερμανόφωνων χωρών, Αυστρίας, Γερμανίας, Ελβετίας, το 3SAT, ενώ στις 10 Ιουλίου θα παρουσιαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα προλογίσει ο πρόεδρος του, Μάρτιν Σουλτς και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Αυστριακή πρωτοβουλία για την Ελλάδα

Η πρωτοβουλία βρίσκεται κάτω από την αιγίδα του διάσημου Αυστριακού καλλιτέχνη, συγγραφέα, ποιητή και ηθοποιού Αντρέ Χέλερ και την στηρίζουν κορυφαίες αυστριακές προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής και του πολιτισμού, όπως ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας και μεγάλος φίλος της Ελλάδας, Φραντς Βρανίτσκι, ή ο πρώην αντικαγκελάριος και υπουργός Επιστημών Έρχαρντ Μπούζεκ.

Τη στηρίζουν επίσης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Χάνες Σβόμποντα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας, η ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου, ή ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Γιεργκ Λάιχτφριντ.

Το θέμα της ταινίας

Στη διάρκεια ενός μήνα, τον περασμένο Απρίλιο, οι συντελεστές της ταινίας, σε ένα ιστιοπλοϊκό ταξίδι από την Κρήτη προς τη Δυτική Ελλάδα, συνάντησαν και κατέγραψαν, μέσα από συνεντεύξεις, τις απόψεις δεκάδων απλών, καθημερινών, ανθρώπων, που είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό, τη νεαρή ηλικία και την απόφαση να μην εγκαταλείψουν τον τόπο τους, φεύγοντας από την κρίση, αλλά να μείνουν και να δουλέψουν για να "ανθίσει και πάλι η Ελλάδα".

Οι νέοι που μιλούν στο φακό του σκηνοθέτη, παραδέχονται ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα μπορεί μεν να είναι άσχημη, οι ίδιοι όμως δηλώνουν έτοιμοι να παραμείνουν στην Ελλάδα παρά τις δυσκολίες.

Η διαδρομή γίνεται με ιστιοφόρο και ο σκηνοθέτης κάνει σταθμούς σε Χανιά, Ηράκλειο, Μάταλα, Άγιο Νικόλαο, Σπιναλόγκα, Ιο, Μονεμβασία, Πύργο, Ζάκυνθο, Ιθάκη, Μεσολόγγι. Μαζί του στο ταξίδι βρέθηκαν ο διακεκριμένος εικονολήπτης Ρίτσι Βάγκνερ και ο φωτογράφος Αντρέας Χαντλ.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία και την πρωτοβουλία, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: griechenlandblueht.wordpress.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Greece In Bloom

SHARE:

24Media Network