Μηχανή μετατρέπει την υγρασία του ιδρώτα σε πόσιμο νερό

Μηχανή μετατρέπει την υγρασία του ιδρώτα σε πόσιμο νερό

Πώς λειτουργεί η πρωτοποριακή μηχανή, που "απομονώνει" την υγρασία από τον ιδρώτα από τα ρούχα και το μετατρέπει σε νερό

Μια πρωτοποριακή μηχανή που μετατρέπει την υγρασία από ιδρωμένα ρούχα σε πόσιμο νερό λειτουργεί δοκιμαστικά στη Σουηδία, σύμφωνα με το BBC.

Η μηχανή θερμαίνει και στίβει τα ρούχα για να "απομονώσει" τον ιδρώτα. Στη συνέχεια, η μηχανή επεξεργάζεται τον ατμό που παράγεται μέσα από μια ειδική μεμβράνη, διαχωρίζοντας και φιλτράροντας τα μόρια του νερού.

Από την περασμένη Δευτέρα, ο δημιουργός της μηχανής, Αντρέας Χάμαρ, ισχυρίζεται ότι περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι έχουν δοκιμάσει νερό από... ιδρώτα στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Όπως τονίζει ο ίδιος, το παραγόμενο ύδωρ είναι πιο καθαρό από το τοπικό νερό βρύσης.

"Η μηχανή κατακρατεί τον ατμό, αλλά αποβάλλει βακτήρια, άλατα καθώς και τις ίνες των ρούχων" εξηγεί ο Χάμαρ. "Κατά μέσο όρο, ένα ιδρωμένο φανελάκι, παράγει 10ml νερού" προσθέτει ο Χάμαρ. Η μηχανή κατασκευάστηκε με στόχο την προώθηση της εκστρατείας της UNICEF για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το γεγονός ότι 780 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network