Μικλ-Λάιτνερ: Η ΠΓΔΜ έχει κάνει περισσότερα από ορισμένα μέλη της ΕΕ

default image

Νέο "καρφί" της Αυστριακής υπουργού Εσωτερικών για την Ελλάδα αναφορικά με την προσφυγική κρίση

Την επιθετική της πολιτική κατά της Ελλάδας για την προσφυγική κρίση συνέχισε την Τρίτη η Αυστρία, με την υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ να παίρνει εκ νέου τη σκυτάλη.

“Μέχρι στιγμής, η ΠΓΔΜ έχει συνεισφέρει πολύ περισσότερο για την σταθερότητα της Ευρώπης απ’ ότι ορισμένα μέλη της ΕΕ”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Μικλ-Λάιτνερ.

Αναφορικά με την προσπάθεια εκατοντάδων προσφύγων να μπουν παράνομα στην ΠΓΔΜ, η Αυστριακή υπουργός επεσήμανε ότι την ευθύνη για τις δραματικές σκηνές που διαδραματίστηκαν, την έχουν εκείνοι που έδωσαν ψεύτικες ελπίδες και ενθάρρυναν όσους ήταν στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Μάλιστα, η Μικλ-Λάιτνερ κάλεσε τους πρόσφυγες να παραμείνουν στην Ελλάδα: “Όσοι θέλουν οι πρόσφυγες να είναι καλά, θα πρέπει να τους συμβουλεύσουν να δεχτούν το φαγητό και το καταφύγιο που τους προσφέρεται εκεί. Αντί αυτού, κάποιοι συνεχίζουν να διαμηνύουν ότι όποιος θέλει, με δική του πρωτοβουλία μπορεί να μεταβεί στον προορισμό του. Αυτό είναι ανεύθυνο και έντονα καταδικαστέο”.

Πηγή: Independent

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα