Μήνυμα στήριξης σε Ελλάδα και Κύπρο από Μέρκελ και Μακρόν

Μήνυμα στήριξης σε Ελλάδα και Κύπρο από Μέρκελ και Μακρόν
Μέρκελ και Μακρόν συναητήθηκαν στη Γαλλία. AP

Η Γαλλία και η Γερμανία εκφράζουν την "αλληλεγγύη" τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο, είπε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου μετά τη συνάντησή του με την Άγκελα Μέρκελ.

Η Γαλλία και η Γερμανία μοιράζονται τον «ίδιο στόχο» της «ευρωπαϊκής κυριαρχίας» και της «σταθερότητας» στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, μετά το πέρας των συνομιλιών τους στο Φορ ντε Μπρεγκανσόν, όπου εξέφρασε την «αλληλεγγύη» της Γαλλίας και της Γερμανίας προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Ο στρατηγικός στόχος μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι ίδιος: η ευρωπαϊκή κυριαρχία και η σταθερότητα», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Έχουμε τη βούληση να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα σε αυτήν την περιοχή και τη βούληση να κάνουμε σεβαστό το διεθνές δίκαιο και να προκρίνουμε την αποκλιμάκωση», υπογράμμισε ο Γάλλος ηγέτης.

«Κατόπιν ο καθένας μας έχει τα δικά του μέσα να το κάνει, έχουμε ο καθένας μας την ιστορία μας. Πρέπει να λειτουργούμε συμπληρωματικά», για να επιτύχουμε αυτόν τον κοινό στόχο, συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Οι προσεγγίσεις μας δεν ήταν πάντα οι ίδιες στον τρόπο τους, όμως είναι πάντα συγκλίνουσες στη βούληση να κάνουμε την Ανατολική Μεσόγειο έναν χώρο ελευθερίας, σεβασμού του διεθνούς δικαίου και σταθερότητας», επισήμανε ο ίδιος. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα