Μήνυση κατά του περιοδικού Rolling Stone για δήθεν βιασμό

Μήνυση κατά του περιοδικού Rolling Stone για δήθεν βιασμό

Σε μήνυση κατά του περιοδικού Rolling Stone θα προχωρήσει αδελφότητα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, μέλη της οποίας κατηγορήθηκαν αδίκως για βιασμό φοιτήτριας

Στην αντεπίθεση περνάει η αδελφότητα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια,Φι Κάπα Ψι, που βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου με αφορμή το αναληθές ρεπορτάζ του περιοδικού Rolling Stone περί ενός βιασμού.

Συγκεκριμένα η αδελφότητα του πανεπιστημίου ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μηνύσει τους συντάκτες για το "ανεύθυνο" δημοσίευμα που, όπως υποστηρίζει, αμαύρωσε τη φήμη της. Στην ανακοίνωση της κάνει σαφές ότι θα θα χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή της. Στο μέρος της αδελφότητας τάχθηκε και μια ομάδα της Δημοσιογραφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που δημοσίευσε μια έκθεση για το θέμα, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το περιοδικό δεν ακολούθησε τις βασικές αρχές της δημοσιογραφίας.

Θέση επί του θέματος πήρε και ο πρόεδρος του οίκου της αδελφότητας στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια,Στίβεν Σκιπιόνε, ο οποίος τόνισε ότι:"Σαφέστατα η αδελφότητά μας και τα μέλη της δυσφημίστηκαν αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ανησυχούμε πως το επεισόδιο αυτό μπορεί να αναγκάσει κάποια από τα θύματα να παραμείνουν στη σκιά καθώς θα φοβούνται να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους δράστες".

Επίσης ο Σκιπιόνε χαρακτήρισε την έρευνα του περιοδικού ''ανεύθυνη'' και υπογράμμισε ότι οι ρεπόρτερ δεν επαλήθευσαν τους ισχυρισμούς περί του ομαδικού βιασμού μιας φοιτήτριας στην πανεπιστημιούπολη.

Διχασμένες εμφανίζονται οι απόψεις δικηγόρων που ειδικεύονται σε θέματα δυσφήμισης δια του Τύπου. Δεν γνωρίζουν κατά πόσο η αδελφότητα ή τα μέλη της στο Πανεπιστήμιο έχουν στα χέρια τους μια ισχυρή υπόθεση ώστε να προχωρήσουν στην κατάθεση μήνυσης.

Εκπρόσωπος της αδελφότητας τόνισε πάντως ότι δεν γνωρίζει τι στοιχεία θα περιλαμβάνονται στη μήνυση, ούτε το πότε θα κατατεθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network