Μις Ολλανδία 2023: Η πρώτη αντίδραση μετά την τρανσφοβική επίθεση και τα σχόλια μίσους

Μις Ολλανδία 2023: Η πρώτη αντίδραση μετά την τρανσφοβική επίθεση και τα σχόλια μίσους
Η Μις Ολλανδία 2023 EVERT ELZINGA/ANP via AFP

Λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του τίτλου της "Μις Ολλανδία", η Rikkie Valerie Kolle έγινε στόχος ρητορικής μίσους ως η πρώτη διεμφυλική νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς. Η ίδια δίνει την απάντησή της, μαζί και ένα δυνατό μήνυμα.

Η Rikkie Valerie Kolle έγραψε ιστορία πριν μερικές ημέρες όταν κέρδισε τον διαγωνισμό ομορφιάς “Μις Ολλανδία” για πρώτη φορά στην ιστορία του, που μετρά 94 χρόνια, ως η πρώτη τρανς γυναίκα που κατακτά τον συγκεκριμένο τίτλο.

Η φιλοδοξία της να γίνει η φωνή της queer κοινότητας, αλλά και το “όραμά” της ότι η επιτυχία της στα καλλιστεία θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σύμβολο “ανοίγματος” της ολλανδικής κοινωνίας στην κοινότητα queer, ήταν μάλλον πολύ αισιόδοξο, αφού αμέσως μετά την ανάδειξή της ως νικήτρια έγινε στόχος ρητορικής μίσους και δέχθηκε χυδαία και τρανσφοβικά σχόλια.

Η Kolle όμως δεν φαίνεται να πτοείται και σε συνέντευξή της ανέφερε ότι προσπαθεί να επικεντρωθεί στα καλά και όχι στα προσβλητικά και αρνητικά σχόλια στα social media.

“Νόμιζα ότι είμαστε ανοιχτοί και αποδεχόμαστε στην Ολλανδία, αλλά τα σχόλια μίσους δείχνουν την άλλη πλευρά της κοινωνίας μας. Ελπίζω αυτό να αποτελέσει αφορμή αφύπνισης”, είπε χαρακτηριστικά στο Reuters και πρόσθεσε: “Προς το παρόν, το αγνοώ πλήρως. Επικεντρώνομαι στα καλά που έρχονται στον δρόμο μου”.

Σημείωσε επίσης πως τα αρνητικά σχόλια ήταν απρόκλητα και ότι οι άνθρωποι την προσβάλλουν επειδή είναι ο εαυτός της. “Θέλω απλώς να δείξω στον κόσμο τη Rikkie και φυσικά την τρανς ιστορία μου και το να δέχομαι αντιδράσεις για αυτό είναι πραγματικά λυπηρό”, κατέληξε.

Η 22χρονη, από την πόλη Μπρέντα της νότιας Ολλανδίας αναμένεται να λάβει μέρος στο Miss Universe που θα γίνει τον Δεκέμβριο στο Ελ Σαλβαδόρ. Έτσι, θα γίνει η δεύτερη τρανς που λαμβάνει μέρος στο Miss Universe μετά την Angela Ponce το 2018.

Στην ανάρτησή της για τη νίκη της στο Instagram, η Kolle έγραψε μεταξύ άλλων πως θέλει πλέον να γίνει η ίδια το παράδειγμα, “που μου έλειψε όταν ήμουν μικρή”.

“Έχω γνωρίσει τον εαυτό μου καλύτερα μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό. Έχω ξεπεράσει τα όριά μου ψυχικά και σωματικά. Αισθάνομαι μόνο ευγνωμοσύνη”, πρόσθεσε σε άλλη ανάρτηση για τα καλλιστεία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα