Μισισίπι: Οι φονικοί ανεμοστρόβιλοι ισοπέδωσαν μια πόλη – Τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μισισίπι: Οι φονικοί ανεμοστρόβιλοι ισοπέδωσαν μια πόλη – Τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στο Μισισίπι AP

Εικόνες αποκάλυψης καταγράφονται στο Μισισίπι, μετά το φονικό πέρασμα των ανεμοστρόβιλων. Δεκάδες νεκροί, τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές. Η κυβέρνηση κήρυξε την Πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το φονικό πέρασμα των ανεμοστρόβιλων που “χτύπησαν” το Μισισίπι, άφησε πίσω του 26 νεκρούς, συντρίμμια και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται και η κυβέρνηση του Μισισίπι κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε ολόκληρα τετράγωνα, έσπασε ένα καμπαναριό από μια εκκλησία και γκρέμισε έναν δημοτικό πύργο νερού. Πάνω από μισή ντουζίνα καταφύγια άνοιξαν στο Μισισιπί για να στεγάσουν ανθρώπους που είχαν μείνει άστεγοι.

Φονικός ανεμοστρόβιλος έπληξε την πολιτεία του Μισισίπι 2023 Rogelio Solis/AP Photo

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για αποκαρδιωτικές εικόνες και διαβεβαίωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα κάνει «ό,τι μπορεί για να βοηθήσει» τους πληγέντες «για όσο χρειαστεί».

Στο Ρόλινγκ Φορκ, μια πόλη περίπου 2.000 κατοίκων στο δυτικό τμήμα του Μισισίπι, ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα ισοπεδώθηκαν, συντρίμμια διασκορπίστηκαν στους δρόμους, αυτοκίνητα αναποδογύρισαν και δέντρα ξεριζώθηκαν.

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στο Μισισίπι AP / Jim Lytle

Μιλώντας στο CNN o δήμαρχος του Ρόλινγκ Φορκ, ο Έλντριτζ Ουόκερ, είπε: «Η πόλη μου δεν υπάρχει πια». «Τα σπίτια που γκρεμίστηκαν μπορούν να αναπληρωθούν, αλλά δεν μπορείς να αναπληρώσεις μια ζωή», συνέχισε.

Ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε στη μέση της νύχτας – ο κόσμος κοιμόταν και δεν είχε ακούσει τις ειδοποιήσεις. Για πολλούς η πρώτη ένδειξη ότι κάτι τρομερό συνέβαινε ήταν ο θόρυβος.

Ο Francisco McKnight είπε στο BBC ότι ήταν θαύμα που είναι ζωντανός. Η μόνη προειδοποίηση που είχε ήταν ο ήχος, καθώς όπως είπε, δεν είχε ακούσει ποτέ κάτι σαν τον θόρυβο του ανέμου την Παρασκευή το βράδυ και δεν θα ήθελε ποτέ ξανά.

Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στο Μισισίπι AP

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποίησε για κίνδυνο ακόμη πιο σοβαρών καιρικών φαινομένων την Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών ανέμων, μεγάλων χαλαζιών και πιθανών ανεμοστρόβιλων σε αρκετές περιοχές.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα