Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: Η αναφορά σε επιφανείς Έλληνες των ΗΠΑ - Από τον Μπουρλά στον Αντετοκούνμπο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Κογκρέσο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Κογκρέσο AFP

Iδιαίτερη μνεία στην ελληνοαμερικανική κοινότητα που διαπρέπει στις ΗΠΑ έκανε κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο ο πρωθυπουργός.

Στους Έλληνες που έγιναν αποδεκτοί από το αμερικανικό κράτος και διέπρεψαν στους τομείς τους αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο αμερικανικό Κογκρέσο, φέρνοντας ως τρανό παράδειγμα τον πρωταθλητή του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο.

"Σήμερα οι Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ και τα τρία εκατομμύρια που αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες ανάμεσά τους μερικοί από τους πιο σεβάσμιους εκπροσώπους στις τέχνες, την επιστήμη, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό και πολιτικοί αλλά και οραματιστές όπως ο Νίκολας Νεγρεπόντε, ο Άλμπερτ Μπουρλά, ο Τζον Κασαβέτης, ο Ελίας Καζάν, ο Τζέφρι Ευγενίδης, ο Τζορτζ Πελεκάνος, ο Τομ Χάνκς και βεβαίως ο Γιάννης Αντετονκούμπο", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ όσοι βρίσκονταν στην αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

"Έξι από αυτούς είναι στο Κογκρέσο και ένας από αυτούς ο Μάικ Δουκάκης ήταν υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Και πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που οι Έλληνες έγιναν αποδεκτοί στις ΗΠΑ ήταν ότι οι αξίες της Αμερικής και της Ελλάδας έχουν πολλά κοινά".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κυριάκος Μητσοτάκης, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network