Μολβαδία: Απών ο Ερντογάν από την Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα

Μολβαδία: Απών ο Ερντογάν από την Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα
Συνάντηση των ευρωπαίων ηγετών στη Μολδαβία AP Photo/Vadim Ghirda

Με την απουσία του Ερτνογάν διεξήχθη η ευρεία συνάντηση των ευρωπαίων ηγετών στο Κάστρο Μίμι στη Μολδαβία. Ακύρωσε τελευταία στιγμή την παρουσία του.

Η ευρεία συνάντηση των ευρωπαίων ηγετών στο Κάστρο Μίμι στη Μολδαβία, σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Κισινάου, κατέγραψε την πρώτη της απουσία υψηλού προφίλ, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ακυρώνει την τελευταία στιγμή την παρουσία του στην άτυπη “Σύνοδο Κορυφής” ο σκοπός της οποίας είναι να στείλει ένα μήνυμα στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το Politico, ο Ερντογάν, μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, δεν θα ταξιδέψει στη Δημοκρατία της Μολδαβίας για τη μονοήμερη σύνοδο κορυφής, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους που συμμετείχαν στις προετοιμασίες.

Η λεγόμενη Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα (EPC) -ένα νέο συλλογικό φόρουμ που ξεκίνησε μετά τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία- έχει σκοπό να συγκεντρώσει ευρωπαίους ηγέτες από την ΕΕ και εκτός ΕΕ.

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν περισσότεροι από 40 ηγέτες από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τις 27 χώρες της ΕΕ, καθώς και από χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Βρετανία και η Τουρκία, καθώς και τα έθνη των Δυτικών Βαλκανίων.

Πρόκειται για τη δεύτερη Σύνοδο Κορυφής του CPE, μετά την εναρκτήρια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα τον περασμένο Οκτώβριο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα