Μονή Αββακούμ: Νέο ύποπτο βίντεο με μοναχό να μεταφέρει βαρύ αντικείμενο τα μεσάνυχτα

Διαβάζεται σε 3'
Βίντεο ντοκουμέντο από τη Μονή Αββακούμ
Βίντεο ντοκουμέντο από τη Μονή Αββακούμ Caption/Youtube

Νέο βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα από τη Μονή Αββακούμ στην Κύπρο, στο οποίο φαίνεται ένας μοναχός και μία γυναίκα να μεταφέρουν βαρύ αντικείμενο τα μεσάνυχτα.

Τα μεσάνυχτα της 23ης Φεβρουαρίου και μόλις 12 ημέρες πριν ξεσπάσουν οι αποκαλύψεις για τα όσα συνέβαιναν στη Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι της Κύπρου, δύο πρόσωπα καταγράφηκαν σε βίντεο να μεταφέρουν αντικείμενο προς την έξοδο της Μονής.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει αποκλειστικά το sigmalive.gr, στις 12:15 το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου, κλειστό κύκλωμα κατέγραψε μοναχό και μία γυναίκα να μεταφέρουν ένα αρκετά βαρύ, όπως φαίνεται από τα πλάνα, αντικείμενο, προς την έξοδο του μοναστηριού.

Κάποια στιγμή μάλιστα διακρίνεται στο βίντεο να πέφτει στο έδαφος το λευκό πανί, με το οποίο ήταν σκεπασμένο το αντικείμενο και τα δύο πρόσωπα σταματούν, για να το κρατήσουν καλύτερα να μην τους πέσει. Διασχίζουν το πλακόστρωτο δίπλα από το εκκλησάκι της Μονής και χάνονται στο βάθος.

Στη συνέχεια και από διαφορετική λήψη, τα 2 αυτά πρόσωπα, κρατώντας πάντα το βαρύ αντικείμενο προχωρούν, αλλά χάνουν κάποια στιγμή την ισορροπία τους και καταβάλλοντας προσπάθεια ξαναβρίσκουν τον βηματισμό τους.

Στις 12:16, ένα λεπτό αργότερα δηλαδή, και από διαφορετική λήψη του κλειστού κυκλώματος, φαίνεται να προσεγγίζει το σημείο ένα όχημα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα διακρίνεται το πίσω μέρος ενός μαύρου οχήματος τύπου βαν, το οποίο κινείται στο στενό δρομάκι με την όπισθεν.

Συγχρόνως καταγράφεται η φιγούρα ενός μοναχού να κατευθύνεται προς το σημείο. Ο μοναχός περνά με γρήγορο βηματισμό από το σημείο και χάνεται. Το βαν, το οποίο συμπεραίνεται ότι είχε κάνει επαναστροφή, επανεμφανίζεται στις 00:17 να διασχίζει το στενό δρομάκι της Μονής και φτάνει πολύ κοντά στο εκκλησάκι.

Από την έρευνα που έχει διενεργήσει η δημοσιογραφική ομάδα του sigmalive, προκύπτει ότι τα γεγονότα που εκτυλίσσονται λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 23 Φεβρουαρίου, όπως αποτυπώθηκαν στις εικόνες του κλειστού κυκλώματος, δεν είναι καθόλου άσχετα με τους διαλόγους και τις καταγγελίες σε βάρος δύο μοναχών και τρίτου προσώπου, που είδαν ήδη το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα.

“Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, στις 22 Φεβρουαρίου και όταν πια τα πιο πάνω πρόσωπα είχαν αντιληφθεί ότι οι ενέργειες τους είχαν φθάσει στα αυτιά του Μητροπολίτη, ήθελαν πάση θυσία, να διαφυλάξουν την ασφάλεια του χρηματοκιβωτίου, αναφέρει το ρεπορτάζ.

“Στις μεταξύ τους στιχομυθίες τους, μία μέρα πριν την καταγραφή των εικόνων που παρακολουθούμε, φέρονται μεταξύ άλλων να ήθελαν να σκάψουν στο έδαφος, να σπάσουν τοίχους και στη συνέχεια να καλύψουν το χρηματοκιβώτιο με ερμάρια. Στις ιδέες των Πορφύριου και Νεκτάριου ήταν και το δωμάτιο της μητέρας του τελευταίου, η οποία διέμενε στο χώρο της Μονής, σε κατάλυμα που βρισκόταν σε ύψωμα και στο οποίο φέρεται να βρέθηκε τελικά το περιβόητο χρηματοκιβώτιο με το μεγάλο χρηματικό ποσό”, καταλήγει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα