Μωρό 14 μηνών σκοτώθηκε από επίθεση σκύλου της οικογένειάς του

Μωρό 14 μηνών σκοτώθηκε από επίθεση σκύλου της οικογένειάς του

Το άτυχο παιδί άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή, κατά την επίθεση που δέχτηκε από το σκυλί στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας

Ένα κοριτσάκι 14 μηνών έχασε την ζωή του μετά από επίθεση που δέχτηκε από τον σκύλο της οικογένειάς του, ράτσας Ροτβάιλερ, όπως ανέφεραν την Πέμπτη οι αρχές στη Γαλλία.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το πρωί στο Σεντ Ομπίν, στα βόρεια της χώρας. Η μητέρα μαζί με το άτυχο μωρό και ένα άλλο παιδί ήταν στην αυλή του σπιτιού τους όταν "το σκυλί πήδησε πάνω στο κοριτσάκι και το δάγκωσε στο κεφάλι", δήλωσε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι ένας δεύτερος σκύλος, ράτσας Τζακ Ράσελ, φέρεται να επιτέθηκε στο παιδί, δαγκώνοντάς το επανειλημμένα.

«Η μητέρα του μικρού κοριτσιού δεν μπορούσε να κάνει τίποτε. Όταν το παιδί δέχτηκε την επίθεση, αυτή προστάτευσε το άλλο παιδί. Στη συνέχεια προσπάθησε να βοηθήσει το κοριτσάκι, απομακρύνοντάς το από το στόμα του Ροτβάιλερ αλλά μάταια", δήλωσε ο εισαγγελέας. "Η επίθεση ήταν εξαιρετικά βίαιη", τόνισε η αστυνομία.

Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, το παιδί είχε υποστεί ανακοπή και είχε πεθάνει. Σύμφωνα με τις αρχές, το Ροτβάιλερ, το οποίο διέφυγε μετά την επίθεση, πυροβολήθηκε στο δρόμο από θηροφύλακα, κατόπιν εντολής της αστυνομίας ενώ στο Τζακ Ράσελ θα γίνει ευθανασία.

Το Ροτβάιλερ εκτελέστηκε από θηροφύλακα έπειτα από απαίτηση της αστυνομίας. Το άλλο σκυλί Τζακ Ράσελ αναμένεται να οδηγηθεί σε ευθανασία.

Πηγή: AFP

SHARE: