Μοζαμβίκη: Στους 38 οι νεκροί από τον κυκλώνα Κένεθ

Εικόνα από την πόλη Πέμπα στη Μοζαμβίκη μετά το πέρασμα του κυκλώνα Κένεθ
Εικόνα από την πόλη Πέμπα στη Μοζαμβίκη μετά το πέρασμα του κυκλώνα Κένεθ AP

Ο κυκλώνας Κένεθ, ο δεύτερος που χτυπάει τη χώρα μέσα σε έξι εβδομάδες, εξαφάνισε από τον χάρτη ολόκληρα χωριά, συνοδευόμενος από ανέμους ταχύτητας 280 χιλιομέτρων την ώρα.

Ο αριθμός των νεκρών μετά το πέρασμα του κυκλώνα Κένεθ που έπληξε τη Μοζαμβίκη ανήλθε σε 38, ανακοίνωσε την Δευτέρα το κρατικό ινστιτούτο διαχείρισης καταστροφών.

Ο κυκλώνας Κένεθ έπληξε αρχικά την επαρχία Κάμπο Ντελγκάντο, αργά την Πέμπτη, εξαφανίζοντας από τον χάρτη ολόκληρα χωριά, συνοδευόμενος από ανέμους ταχύτητας 280 χιλιομέτρων την ώρα. Πρόκειται για τον δεύτερο κυκλώνα που σάρωσε τη χώρα σε διάστημα 6 εβδομάδων.

Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί από τους ορμητικούς χειμάρρους στο βόρειο τμήμα της χώρας.

ADVERTISING

Οι σαρωτικές πλημμύρες και οι βροχοπτώσεις που ακολούθησαν είχαν ως αποτέλεσμα "ποτάμια" λάσπης να κατακλύσουν τους δρόμους της πόλης Πέμπα, της πρωτεύουσας της επαρχίας, και των γύρω περιοχών της.

Η Μοζαμβίκη προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Ιντάι, που σάρωσε το νότιο τμήμα τον περασμένο μήνα, προτού κατευθυνθεί στη Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι, σκοτώνοντας περισσότερους από 1000 ανθρώπους.

Είναι η πρώτη φορά που δύο κυκλώνες τόσο μεγάλης ισχύος έπληξαν τη Μοζαμβίκη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μοζαμβίκη: Απελπιστική η κατάσταση μετά τον δεύτερο κυκλώνα μέσα σε έξι εβδομάδες

Κρούσματα χολέρας στη Μοζαμβίκη μετά τον κυκλώνα Ιντάι

SHARE:

24Media Network