Μπάιντεν: Έδωσε χάρη σε όλα τα ομοσπονδιακά αδικήματα για κατοχή μαριχουάνας

Μπάιντεν: Έδωσε χάρη σε όλα τα ομοσπονδιακά αδικήματα για κατοχή μαριχουάνας
Τζο Μπάιντεν 2022 Andrew Harnik/AP Photo

Σε μία ιστορική κίνηση προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος ο οποίος αποφάσισε να δώσει χάρη σε όσους έχουν ομοσπονδιακές καταδίκες για κατοχή μαριχουάνας.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Πέμπτη (06/10) ότι θα λάβει εκτελεστικά μέτρα για να δώσει χάρη σε όλα τα προηγούμενα ομοσπονδιακά αδικήματα της απλής κατοχής μαριχουάνας.

«Το να στέλνεις ανθρώπους στη φυλακή για κατοχή μαριχουάνας έχει ανατρέψει πάρα πολλές ζωές και έχει φυλακίσει ανθρώπους για συμπεριφορές που πολλές πολιτείες δεν απαγορεύουν πλέον», είπε ο Μπάιντεν σε δήλωσή του.

Και πρόσθεσε: “Τα ποινικά μητρώα για κατοχή μαριχουάνας έχουν επίσης επιβάλει περιττούς φραγμούς στην απασχόληση, τη στέγαση και τις ευκαιρίες εκπαίδευσης. Και ενώ οι λευκοί και οι μαύροι και οι καφέ χρησιμοποιούν τη μαριχουάνα σε παρόμοια ποσοστά, οι μαύροι και οι καφέ έχουν συλληφθεί, διωχθεί και καταδικαστεί σε δυσανάλογα ποσοστά”.

Ο Μπάιντεν, όπως μεταδίδει το NBC News, είπε ότι θα ενθαρρύνει επίσης τους κυβερνήτες των πολιτειών να αναλάβουν παρόμοια δράση και για άλλα κρατικά αδικήματα ενώ θα ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να «ξεκινήσουν τη διοικητική διαδικασία για να επανεξετάσουν γρήγορα τον τρόπο με τον οποίο προγραμματίζεται η μαριχουάνα σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα