Μπάιντεν: Η Δημοκρατία μας δέχεται επίθεση

Μπάιντεν: Η Δημοκρατία μας δέχεται επίθεση
Ο Τζο Μπάιντεν είναι και επίσημα πρόεδρος των ΗΠΑ AP

Για "επίθεση στην Δημοκρατία" έκανε λόγο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ενώ κάλεσε τον Τραμπ να εκπληρώσει τον όρκο του.

“Επίθεση στην Δημοκρατία” χαρακτήρισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, λίγο πριν την επικύρωση από το κονγκρέσο του εκλογικού αποτελέσματος.

“Την στιγμή αυτή, η Δημοκρατία μας δέχεται μία άνευ προηγουμένου επίθεση, που δεν έχουμε ξαναδεί στην σύγχρονη ιστορία μας”, ανέφερε.

Ο Μπάιντεν μίλησε για επίθεση στην έννομη τάξη στην αμερικανική πρωτεύουσα. “Οι εικόνες χάους στο Καπιτώλιο δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική Αμερική, δεν μας αντιπροσωπεύουν. Αυτό που βλέπουμε είναι μια μικρή ομάδα εξτρεμιστών αφιερωμένων στην ανομία”, είπε και κάλεσε τον Τραμπ να εκπληρώσει τον όρκο του. “Καλώ τον πρόεδρο Τραμπ να βγει στην τηλεόραση και να εκπληρώσει τον όρκο του, να υπερασπιστεί το Σύνταγμα και να απαιτήσει να μπει ένα τέλος σε αυτή την πολιορκία. Δεν είναι διαδήλωση, είναι ανταρσία. Και ο κόσμος παρακολουθεί”, ανέφερε ο Μπάιντεν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα