Μπάιντεν: Να αντιμετωπίσουμε την απειλή, δεν θα πάμε σε lockdown

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν SUSAN WALSH / ASSOCIATED PRESS

Ο Τζο Μπάιντεν αναγνώρισε ότι η μετάλλαξη Ομικρον συνιστά απειλή και κάλεσε τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν.

Για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση ότι υφίσταται η μετάλλαξη Ομικρον, ο Τζο Μπάιντεν τοποθετήθηκε δημοσίως.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν παραγνώρισε το μέγεθος της απειλής, ωστόσο τόνισε ότι η καλύτερη απάντηση είναι ο εμβολιασμός και για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους η τρίτη δόση.

ADVERTISING

"Πήραμε μέτρα περιορισμών των αφίξων από τις χώρες της νότια Αφρική, ξέρουμε όμως ότι τα μέτρα απλά θα καθυστερήσουν τη μετάδοση, δεν θα την σταματήσουν. Θα πρέπει να απειλήσουμε αυτή τη νέα απειλή".

Ο Μπάιντεν τόνισε ακόμα ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν lock down στην αμερικανική επικράτεια κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ερωτηθείς, στο μεταξύ, για μια ενδεχόμενη υποχρέωση εμβολιασμού ή διενέργειας τεστ για να πετάξει κανείς σε πτήσεις εσωτερικού στις ΗΠΑ, ο Δημοκρατικός πρόεδρος απάντησε: «Σε αυτή τη φάση, αυτό δεν αποτελεί σύσταση» της επιστημονικής κοινότητας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συμπλήρωσε ότι θα παρουσιάσει την Πέμπτη μια λεπτομερή στρατηγική στη μάχη κατά της Covid-19 κατά τη διάρκεια του χειμώνα, «όχι με κλεισίματα ή καραντίνες, όμως με την ενίσχυση του εμβολιασμού, των αναμνηστικών δόσεων, των τεστ».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τζο Μπάιντεν, ΗΠΑ, Μετάλλαξη Όμικρον, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network