Μπάιντεν: “Ο Τραμπ αρνείται να σεβαστεί τη βούληση του λαού”

Μπάιντεν: “Ο Τραμπ αρνείται να σεβαστεί τη βούληση του λαού”
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν AP

Ο Τζο Μπάιντεν επιτέθηκε κατά του Ντόναλντ Τραμπ για την άρνησή του να δεχτεί το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν άσκησε για πρώτη φορά με τέτοια σφοδρότητα κριτική κατά του Ντόναλντ Τραμπ για την την άρνησή του αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου και την υποβολή δεκάδων προσφυγών από μέρους των δικηγόρων του στη δικαιοσύνη, προκειμένου να ανατραπεί.

“Αυτή είναι ακραία θέση, που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ μέχρι τώρα”, τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ουίλμινγκτον (Ντέλαγουερ), πολιτικό προπύργιό του, μερικές ώρες αφότου το εκλεκτορικό σώμα, όπως αναμενόταν, επικύρωσε την επικράτησή του στην αναμέτρηση του περασμένου μήνα.

Ο απερχόμενος πρόεδρος “αρνείται να σεβαστεί τη βούληση του λαού, να σεβαστεί το κράτος του δικαίου, να τηρήσει το Σύνταγμά μας”, πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Ως τώρα, ο Δημοκρατικός είχε αποφύγει να επιτεθεί τόσο μετωπικά στον Τραμπ στο ζήτημα αυτό, ωστόσο, την Δευτέρα προέτρεψε τους Αμερικανούς να «γυρίσουν τη σελίδα» της εποχής του Τραμπ.

Ορισμένοι οπαδοί του Ρεπουμπλικάνου συνεχίζουν καλούν σε διαδηλώσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ αξιωματούχοι εκλογικών επιτροπών, ακόμα και Ρεπουμπλικάνοι, προειδοποιούν σε ολοένα υψηλότερους τόνους ότι υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια εξαιτίας της ρητορικής του μεγιστάνα των ακινήτων.

Πάντως η ψηφοφορία του σώματος των εκλεκτόρων έγινε ομαλά, τη Δευτέρα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο. Ο Μπάιντεν, όπως προβλεπόταν, εξασφάλισε 306 εκλεκτορικές ψήφους, έναντι 232 του Τραμπ.

“Η φλόγα της δημοκρατίας άναψε σε αυτή τη χώρα πολύ καιρό πριν. Και ξέρουμε ότι τίποτα, ούτε μια πανδημία, ούτε η κατάχρηση εξουσίας, μπορεί να σβήσει αυτή τη φλόγα. Στη μάχη για την ψυχή της Αμερικής, η δημοκρατία υπερίσχυσε”, διαβεβαίωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος.

Το 2016, ο Τραμπ κέρδισε τη Δημοκρατική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον παρότι έλαβε 3 εκατομμύρια λιγότερες ψήφους. Ο Μπάιντεν κέρδισε τον περασμένο μήνα με διαφορά επτά εκατομμυρίων ψήφων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα