Μπλοκ στην υποστήριξη των ΗΠΑ στον πόλεμο της Υεμένης από το Κογκρέσο- Ασκεί βέτο ο Τραμπ

Μπλοκ στην υποστήριξη των ΗΠΑ στον πόλεμο της Υεμένης από το Κογκρέσο- Ασκεί βέτο ο Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο AP

Το Κογκρέσο άναψε κόκκινο στα σχέδια του Ντόναλντ Τραμπ να συνεχίζει να στηρίζει τις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην Υεμένη.

Σε ανοιχτή σύγκρουση βρίσκονται για ακόμη μία φορά το Κογκρέσο και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Την Πέμπτη η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε κατά της υποστήριξης από τις ΗΠΑ στον πόλεμο της Υεμένης και έστειλε τη σχετική απόφαση προς έγκριση στον Αμερικανό πρόεδρο.

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι ο Τραμπ θα ασκήσει βέτο, δικαίωμα που του παρέχει το Σύνταγμα, αφού έχει εκφραστεί πολλές φορές δημοσίως υπέρ της σχετικής εκστρατείας της Σαουδικής Αραβίας.

Η πλειοψηφία που εξασφαλίστηκε στην ψηφοφορία ήταν ευρεία (247 ναι, 175 όχι) ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής των Εξωτερικών Υποθέσεων Ελιοt Ενγκελ τόνισε πολύ χαρακτηριστικά ότι το Κογκρέσο δεν πρόκειται από εδώ και στο εξής να αγνοήσει τις συνταγματικές του υποχρεώσεις σε ότι έχει να κάνει με την εξωτερική πολιτική. Ο πρόεδρος πρέπει να το καταλάβει αυτό”.

Ο πόλεμος στην Υεμένη έχει μπει στον πέμπτο χρόνο του και έχει σκορπίσει το θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους προκαλώντας παράλληλα σοβαρότατη ανθρωπιστική κρίση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα