Μπλόκο Τραμπ σε πρόσφυγες από μουσουλμανικές χώρες

Μπλόκο Τραμπ σε πρόσφυγες από μουσουλμανικές χώρες

Σε ποιες χώρες βάζει απαγορευτικό ο νέος "πλανητάρχης". Οι ΗΠΑ θα δείξουν την ισχύ τους, σύμφωνα με την νέα πρέσβειρα της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη

Διάταγμα, με το οποίο θα απαγορευτεί προσωρινά η είσοδος προσφύγων και μεταναστών από ορισμένες μουσουλμανικές χώρες, θα υπογράψει την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως γνωστοποίησε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Σύμφωνα με το Reuters, το εν λόγω διάταγμα θα αφορά πολίτες επτά χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής και πιο συγκεκριμένα όσους προέρχονται από την εμπόλεμη Συρία, το Σουδάν, τη Σομαλία, το Ιράκ, το Ιράν, τη Λιβύη και την Υεμένη.

Να θυμίσουμε ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, στην προεκλογική του εκστρατεία υποστήριζε αρχικά ότι θα απαγορεύσει την είσοδο όλων των μουσουλμάνων. Στη συνέχεια όμως, ανασκεύασε εν μέρει, επισημαίνοντας ότι στόχος του θα είναι χώρες που είναι γνωστές ως θύλακες τρομοκρατίας.

 

Απειλές σε ΟΗΕ: Σε όσους δεν μας υποστηρίξουν, θα απαντήσουμε αναλόγως

Δυναμική ήταν η πρώτη εμφάνιση της νέας πρέσβειρας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, καθώς αυτή συνοδεύτηκε από προειδοποιήσεις και απειλές.

Η Χέιλι επισκέφτηκε την Παρασκευή τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στη Νέα Υόρκη, όπου είχε γνωριμία με τον επικεφαλής Αντόνιο Γκουτέρες.

Κατά την άφιξή της, δεσμεύτηκε για αναμόρφωση του ΟΗΕ, προειδοποιώντας τους συμμάχους των ΗΠΑ ότι αν δεν προσφέρουν την υποστήριξή τους στην Ουάσινγκτον, τότε θα “σημειώνουμε τα ονόματά σας” και θα απαντήσουμε αναλόγως.

“Στόχος της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ είναι να δείξουμε την αξία μας στον ΟΗΕ και ο δικός μας τρόπος για να το κάνουμε αυτό, είναι να δείξουμε τη δύναμή μας, να δείξουμε τη φωνή μας, να έχουμε στο πλευρό μας τους συμμάχους μας και αυτοί να είναι σίγουροι ότι θα μας έχουν, επίσης, στο πλευρό τους”, είπε η Χέιλι.

“Όσοι δεν θα μας υποστηρίξουν, θα σημειώνουμε τα ονόματά τους και θα κάνουμε κινήσεις για να απαντάμε αναλόγως”, πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα