Μπολσονάρου: “Δεν είμαι ακροδεξιός – Θαυμάζω τη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ”

Μπολσονάρου: “Δεν είμαι ακροδεξιός – Θαυμάζω τη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ”
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρο AP

Το φαβορί για τον προεδρικό θώκο της Βραζιλίας παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Οκτωβρίου.

Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, φαβορί να κερδίσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, δήλωσε χθες Πέμπτη στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Ρίο ότι δεν είναι ακροδεξιός, αλλά «θαυμαστής» του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν είμαι ακροδεξιός, πείτε μου τι κάνω που είναι ακροδεξιό», δήλωσε ο Μπολσονάρου. Απαντούσε σε μια ερώτηση για τις δηλώσεις της Γαλλίδας πολιτικού Μαρίν Λεπέν, προέδρου του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός, η οποία είχε επισημάνει ότι «δεν βλέπει» τι κάνει τον Μπολσονάρου υποψήφιος της ακροδεξιάς.

Θαυμαστής της στρατιωτικής δικτατορίας στη Βραζιλία (1964-1985) ο Μπολσονάρου παραχώρησε χθες, Πέμπτη, την πρώτη του συνέντευξη Τύπου μετά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Οκτωβρίου, όπου κέρδισε με ευκολία την πρώτη θέση, με το 46% των ψήφων έναντι 29% του υποψηφίου της αριστεράς Φερνάντου Χαντάντ.

«Όταν στο παρελθόν μίλησα για μετανάστευση, ήταν επειδή δεν ήθελα να έχουμε μια χώρα με ανοικτά σύνορα» πρόσθεσε ο Μπολσονάρου όταν ρωτήθηκε για τις απόψεις του που μοιάζουν με αυτές του Τραμπ.

«Είμαι θαυμαστής του σχεδίου του Τραμπ. Θέλει μια μεγάλη Αμερική, εγώ θέλω μια μεγάλη Βραζιλία» τόνισε.

Ο Μπολσονάρου επιτέθηκε επίσης στον αντίπαλό του, υποψήφιο του Κόμματος των Εργαζομένων, ο οποίος αφαίρεσε το κόκκινο χρώμα από τις προεκλογικές του αφίσες.

«Τα χρώματα του Κόμματος των Εργαζομένων είναι πλέον το κίτρινο και το πράσινο!», τα χρώματα της σημαίας της Βραζιλίας αλλά και τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε μετά τη νίκη του Μπολσονάρου στον πρώτο γύρο των εκλογών.

«Άκουσα τον Χαντάντ να μιλά για την οικογένεια! Άκουσα τον Χαντάντ να μιλά για τον Θεό! Ντρέπομαι», κατήγγειλε ο Μπολσονάρου, ο οποίος υπερασπίζεται ένθερμα την παραδοσιακή οικογένειας, ένα από τα βασικά του προεκλογικά συνθήματα. Το σλόγκαν του είναι: «Η Βραζιλία πάνω απ’ όλα, ο Θεός πάνω από όλους».

«Επανέλαβε ακριβώς αυτά που του είπε ο Λούλα να πει», «ο Χαντάντ δεν είναι αριστερός, ο Χαντάντ είναι δεξιός», πρόσθεσε ο Μπολσονάρου, ο οποίος δεν παύει να κατηγορεί τον αντίπαλό του ότι είναι «μαριονέττα» του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα