Μπροστά οι Ισπανοί σοσιαλιστές μετά από 3 χρόνια

Μπροστά οι Ισπανοί σοσιαλιστές μετά από 3 χρόνια

Προβάδισμα δίνει δημοσκόπηση στους Σοσιαλιστές έναντι του Λαϊκού Κόμματος για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του 2011. Τι απαντούν οι Ισπανοί για τις αμβλώσεις

Το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας προηγείται του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος για πρώτη φορά από την ήττα του στις εκλογές του 2011, δείχνει δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Ποσοστό 33,5% των ψηφοφόρων υποστηρίζει τους Σοσιαλιστές έναντι ποσοστού 32% που υποστηρίζει το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, δείχνει η δημοσκόπηση αυτή, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στην ισπανική εφημερίδα "Ελ Παΐς".

Οι επόμενες εκλογές προγραμματίζεται να διεξαχθούν το ερχόμενο έτος.

Το Λαϊκό Κόμμα είχε κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο στις εκλογές που είχαν διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2011, αλλά έκτοτε η δημοτικότητά του πέφτει εν μέσω των υψηλών ποσοστών ανεργίας στη χώρα και των πολιτικών λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Η "Ελ Παΐς" συνδέει εξάλλου το αποτέλεσμα αυτό της δημοσκόπησης με τα κυβερνητικά σχέδια για την υιοθέτηση αυστηρότερων νόμων για τις αμβλώσεις στη χώρα, μια κίνηση στην οποία αντιτίθεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, περίπου το 80% των Ισπανών.

Η κυβέρνηση θέλει να καταστήσει νόμιμη την άμβλωση μόνον στην περίπτωση βιασμού ή στις περιπτώσεις που διατρέχει κίνδυνο η ζωή της γυναίκας που κυοφορεί.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network