Μπρουνό Λε Μερ: Οι ΗΠΑ θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ανάπτυξη

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ ALEXANDROS MICHAILIDIS / SOOC

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί για τους κινδύνους μετά την επιβολή δασμών στον χάλυβα και το αλουμίνιο που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Ευρώπη

Η Ουάσινγκτον, με τους δασμούς που επέβαλε στον χάλυβα και το αλουμίνιο που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Ευρώπη, τον Καναδά και το Μεξικό, θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, επισημαίνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση καταλαβαίνει μόνο από αποφασιστικότητα.

"Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της G7 στον Καναδά είναι μάλλον μια σύνοδος «G6 συν ένας», με τις ΗΠΑ απένατι σε όλους", είπε ο Μπρουνό Λε Μερ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Γουίσλερ του Καναδά.

ADVERTISING

Ο Γάλλος υπουργός τόνισε ότι "οι Ευρωπαίοι δεν θα κερδίσουν τίποτα επιδεικνύοντας αδυναμία" καθώς "ο Αμερικανός πρόεδρος δεν θα σεβαστεί ποτέ την αδυναμία των Ευρωπαίων".

Ο Λε Μερ αναμένεται να συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Στίβεν Μνούτσιν στον οποίο σκοπεύει να πει ότι η επιβολή δασμών είναι μια νομικώς απαράδεκτη, πολιτικώς άδικη και οικονομικά επικίνδυνη απόφαση.

Πρόσθεσε επίσης ότι ελπίζει να συναντηθεί το συντομότερο δυνατόν με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας για να συζητήσουν θέματα σχετικά με την ενίσχυση της ευρωζώνης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ, Γαλλία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Προσφυγή της Κομισιόν στον Π.Ο.Ε. για τους δασμούς των ΗΠΑ

"Πυρακτωμένος χάλυβας" η παγκόσμια οικονομία μετά τους δασμούς Τραμπ

Ομοβροντία διεθνών αντιδράσεων ενάντια στους δασμούς Τραμπ: Φόβοι για εμπορικό πόλεμο

SHARE:

24Media Network