Μυστηριώδης δολοφονία ερευνητή που ήταν κοντά στη θεραπεία του κορονοϊού

Μυστηριώδης δολοφονία ερευνητή που ήταν κοντά στη θεραπεία του κορονοϊού
Ερευνητής κορονοϊού AP Photo/Ted S. Warren

Νεκρός στο διαμέρισμά του βρέθηκε ο 37χρονος Bing Liu, ερευνητής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, ο οποίος βρισκόταν κοντά σε μια σημαντική ανακάλυψη σχετικά με τον κορονοϊό.

Την ώρα που οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την δημιουργία και την προέλευση του νέου κορονοϊού δίνουν και παίρνουν, ήρθε ένας θάνατος να προβληματίσει εκ νέου τις αρχές.

Ο 37χρονος Bing Liu, ερευνητής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, ο οποίος βρισκόταν κοντά σε μια σημαντική ανακάλυψη σχετικά με τον κορονοϊό και τη θεραπεία του, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του.

Το θύμα έφερε τραύματα στο κεφάλι, τον λαιμό, τον κορμό και τα άκρα, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία πιστεύει ότι ένας δεύτερος άνδρας, αγνώστου ταυτότητας, ο οποίος βρέθηκε επίσης νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, πυροβόλησε και σκότωσε τον Liu στο σπίτι του πριν επιστρέψει στο αυτοκίνητό του και θέσει τέλος στη ζωή του, όπως μεταδίδει το CNN.

Οι δυο τους φαίνεται να γνωρίζονταν από πριν, αλλά το κίνητρο του δράση παραμένει ακόμη άγνωστο. Παράλληλα η αστυνομία αποκλείει το ενδεχόμενο τα κίνητρα της δολοφονίας να ήταν ρατσιστικά.

Το πιθανότερο σενάριο βέβαια τον θέλει να μη σχετίζεται με την έρευνα του Liu για τον κορονοϊό.

“Ο Bing βρισκόταν κοντά σε μια σημαντική ανακάλυψη στην έρευνά του για τον κορονοϊό. Θα κάνουμε τα πάντα για να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά του”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τμήμα του Πανεπιστημίου στο οποίο εργαζόταν ο άτυχος ερευνητής.

Τα μέλη της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου περιγράφουν τον πρώην συνάδελφό τους ως εξαιρετικό ερευνητή και μέντορα, ενώ δεσμεύονται να ολοκληρώσουν την έρευνα του Liu “σε μια προσπάθεια να αποτίσουν φόρο τιμής στην επιστημονική του αριστεία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα