Ν. Αναστασιάδης: Να σταματήσει ο Ερντογάν τις παράνομες γεωτρήσεις

Ν. Αναστασιάδης: Να σταματήσει ο Ερντογάν τις παράνομες γεωτρήσεις
Συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου Eurokinissi

Ο πρόεδρος της Κύπρου ζητά από την καγκελάριο Μέρκελ να παρέμβει για άμεσο τερματισμό των παράνομων ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ, στέλνοντας μήνυμα προς τον Ερντογάν.

Την μεσολάβηση της καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, για τα θέματα των γεωτρήσεων στην ανατολική Μεσόγειο, ζήτησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

«Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο κ. Μέρκελ, ενόψει της επίσκεψής της στην Τουρκία, ζήτησα όπως διαβιβάσει μήνυμα προς τον Πρόεδρο Ερντογάν για άμεσο τερματισμό των παράνομων ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ και για συμμόρφωση, επιτέλους, με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», έγραψε ο Κύπριος Πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter, μία ημέρα πριν από την επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ στην Κωνσταντινούπολη και την συνάντησή της με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), οι έρευνες για φυσικό αέριο από την Τουρκία στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, έχουν προκαλέσει σοβαρές εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Το τηλεγράφημα αναφέρεται ακόμη σε κυπριακά δημοσιεύματα σχετικά με τις πρόσφατες κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Γιαβούζ».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα