Ναδάλ: 'Όχι' στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Rafael Nadal, of Spain, holds up the championship trophy after beating Kevin Anderson, of South Africa, in the men's singles final of the U.S. Open tennis tournament, Sunday, Sept. 10, 2017, in New York. (AP Photo/Andres Kudacki)
Rafael Nadal, of Spain, holds up the championship trophy after beating Kevin Anderson, of South Africa, in the men's singles final of the U.S. Open tennis tournament, Sunday, Sept. 10, 2017, in New York. (AP Photo/Andres Kudacki) AP

Εκκληση ενότητας στους Ισπανούς από τον παγκοσμίου φήμης τενίστα, εν μέσω αντιδράσεων και έντονης πολεμικής για το αμφιλεγόμενο δημοψήφισμα

Θέση κατά της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, που έχει προγραμματιστεί για την 1η Οκτωβρίου, έλαβε ο κορυφαίος στον κόσμο τενίστας, Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος κατάγεται από την Μαγιόρκα.

«Πιστεύω πως την 1η Οκτωβρίου (η ψηφοφορία αυτή) δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί επειδή, κατά την άποψή μου, όλοι οφείλουν να σέβονται τους νόμους», δήλωσε ο Ναδάλ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

«Οι νόμοι είναι αυτοί που είναι και δεν μπορούμε να τους αγνοούμε μόνο και μόνο επειδή θέλουμε να τους αγνοήσουμε. Δεν μπορώ να περάσω ένα κόκκινο φανάρι επειδή αυτό το κόκκινο φανάρι δεν μού φαίνεται σωστό», εξήγησε.

Γεννημένος στο Μανακόρ της Μαγιόρκας στις Βαλεαρίδες, ο Ναδάλ είναι μέλος του Real Club de Tenis Barcelona (RCTB), της λέσχης που οργανώνει κάθε χρόνο στη Βαρκελόνη το τουρνουά ATP 500. Ο πρώτος τενίστας στον κόσμο έχει κερδίσει δέκα φορές το τουρνουά αυτό και το όνομά του έχει δοθεί στο κεντρικό γήπεδό του.

«Αισθάνομαι πολύ κοντά στους Καταλανούς, αλλά αισθάνομαι επίσης πολύ Ισπανός. Δεν φαντάζομαι μια Ισπανία χωρίς την Καταλονία. Δεν θα ήθελα να το δω αυτό», συνέχισε ο Ναδάλ.

«Εκτιμώ πως όλοι μαζί θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για να βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης επειδή ενωμένοι είμαστε πιο ισχυροί απ' ό,τι διαιρεμένοι. Η Ισπανία είναι καλύτερη με την Καταλονία και η Καταλονία είναι καλύτερη με την Ισπανία», κατέληξε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημοψήφισμα Καταλονίας, Καταλονία
SHARE:

24Media Network