Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ρωσοαζέρικη περίπολος δέχτηκε πυρά – Στο πλευρό της Αρμενίας η ΕΕ

Διαβάζεται σε 1'
Στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν
Στρατιώτες του Αζερμπαϊτζάν AP

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινητοποίησε ανθρωπιστική βοήθεια 5,2 εκατομμυρίων ευρώ για την Αρμενία, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Μια μικτή περίπολος Ρώσων και Αζέρων δέχτηκε πυρά σήμερα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η περίπολος αυτή «έγινε στόχος πυρών από ένα άγνωστο άτομο που χρησιμοποιούσε όπλο ελεύθερου σκοπευτή» ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

«Δεν υπάρχουν θύματα. Η διοίκηση της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης, μαζί με εκπροσώπους της αζέρικης πλευράς και του Καραμπάχ, ερευνούν» το θέμα, πρόσθεσε.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Αρμενίας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κινητοποίησε ανθρωπιστική βοήθεια 5,2 εκατομμυρίων ευρώ για την Αρμενία μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας, ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

« Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της Αρμενίας στην παροχή βοήθειας για τους εκτοπισμένους, είπα στον Νικόλ Πασινιάν στο τηλέφωνο», σημείωσε η πρόεδρος της Επιτροπής με ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ. Προσέθεσε, ότι η ΕΕ ενεργοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας και κινητοποιήσαμε ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 5,2 εκατομμυρίων ευρώ. O Επίτροπος Γιάνες Λέναρσιτς θα ταξιδέψει για να εκτιμήσει περαιτέρω ανάγκες την Παρασκευή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα