Ναγκόρνο Καραμπάχ: Την ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών στα σύνορα ζητούν οι ΗΠΑ

Διαβάζεται σε 1'
azerbaijan
Κάτοικοι του Ναγκόρνο-Καραμπάχ συρρέουν σε καταυλισμό που διαχειρίζονται οι Ρώσοι ειρηνευτές για να αποφύγουν τις μάχες 2023 Russian Defense Ministry Press Service via AP

Αμερικανός γερουσιαστής ζητά να αναπτυχθούν διεθνείς παρατηρητές από τα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν για να παρακολουθούν την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ένας Αμερικανός γερουσιαστής, ο επικεφαλής μιας αντιπροσωπείας του Κογκρέσου των ΗΠΑ που επισκέπτεται τα σύνορα Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν, είπε σήμερα ότι χρειάζεται να αναπτυχθούν διεθνείς παρατηρητές για να παρακολουθούν την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι εκεί “φοβούνται πάρα πολύ” με όσα συμβαίνουν.

“Ασφαλώς ανησυχώ πολύ για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, πιστεύω ότι χρειάζεται να υπάρξει κάποια εικόνα” από την περιοχή, είπε ο Δημοκρατικός Γκάρι Πίτερς, μιλώντας σε δημοσιογράφους στα σύνορα.

Νωρίτερα η Ρωσία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που διατηρεί μια ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή, ανακοίνωσε ότι οι Αρμένιοι αυτονομιστές του Ναγκόρνο Καραμπάχ άρχισαν να καταθέτουν τα όπλα τους και ότι έφτασε ένα φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας για τους περίπου 120.000 Αρμένιους που ζουν στον θύλακα αυτόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα