Ναπολιτάνο: "Δεν υποσχέθηκα νομική ασπίδα στον Μπερλουσκόνι"

Ναπολιτάνο: "Δεν υποσχέθηκα νομική ασπίδα στον Μπερλουσκόνι"

Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο άφησε να γίνει σαφές, με ένα άρθρο στην Λα Ρεπούμπλικα, ότι δεν υποσχέθηκε ποτέ να προσφέρει μια "ασπίδα" στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έναντι των δικαστικών διώξεων τις οποίες αντιμετωπίζει.

Στη Λα Ρεπούμπλικα μίλησε ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για τη φημολογούμενη "ασπίδα" προς το Μπερλουσκόνι   αναφέροντας "Από την συνάντησή μου με το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, πριν από δυο ημέρες, προέκυψε με σαφήνεια ότι δεν προσφέρθηκε καμία ασπίδα σε όποιον αντιμετωπίζει δικαστικές υποθέσεις και δεν μπορεί ασφαλώς να θεωρεί ότι παίρνει απαλλαγή λόγω της λαϊκής ψήφου που έχει λάβει"

Η φράση αυτή ερμηνεύεται ως έμμεση πλην σαφής αναφορά στον μεγιστάνα του Τύπου.

Ο Ιταλός πρόεδρος με το άρθρο του αυτό μοιάζει να αντικρούει όσα αναφέρονταν σε πρόσφατο ρεπορτάζ της Λα Ρεπούμπλικα.

Αναφερόμενος την συνάντησή του την Τρίτη με αντιπροσωπεία του κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Μπερλουσκόνι, ο Ιταλός πρόεδρος ανέφερε ότι «δεν του ζητήθηκε να λάβει μέτρα που να τιμωρούν την δικαιοσύνη" και ότι "η κεντροδεξιά παράταξη δεν του ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μην πάρει μέρος στις εργασίες του κοινοβουλίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας» για τις πολλαπλές διώξεις σε βάρος του Μπερλουσκόνι.

Αύριο αρχίζει η διαδικασία εκλογής των προέδρων της ιταλικής βουλής και γερουσίας.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), το οποίο διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία στην βουλή και είναι πρώτη δύναμη στην γερουσία, έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να συνεργασθεί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις ώστε να επιλεγούν κοινοί υποψήφιοι.

Έχουν ακουστεί τα ονόματα του Μάριο Μόντι για την προεδρία της γερουσίας και της βουλευτή του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S), Μάρτας Γκράντε, για την βουλή.

Όμως ο Μόντι-με δεδομένη τη συνεχιζόμενη πολιτική αβεβαιότητα-φαίνεται ότι θα συνεχίσει να ασκεί καθήκοντα υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Το M5S ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα συνεργασθεί με τα παραδοσιακά κόμματα και θα ψηφίσει μόνον τους δικούς του υποψήφιους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE: