Narges Mohammadi: Νέα καταδίκη στη φυλακισμένη νομπελίστρια από το Ιράν

Διαβάζεται σε 2'
Narges Mohammadi: Νέα καταδίκη στη φυλακισμένη νομπελίστρια από το Ιράν
Narges Mohammadi AP

Νέα ποινή φυλάκισης για προπαγάνδα κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας από το Ιράν στη βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Narges Mohammadi

Δικαστήριο στο Ιράν επέβαλε στη φυλακισμένη, βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Narges Mohammadi πρόσθετη ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με την κατηγορία για προπαγάνδα κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπως δήλωσε η οικογένειά της τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της οικογένειάς της που μεταδίδει το ABC, η νέα ποινή επιβλήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου. Είπε ότι η Mohammadi είχε αρνηθεί να παραστεί στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου.

Η ετυμηγορία ανέφερε επίσης ότι μετά την έκτιση της ποινής της, στη Mohammadi θα απαγορευτεί να ταξιδεύει στο εξωτερικό για δύο χρόνια, όπως επίσης και η συμμετοχή σε πολιτικές και κοινωνικές ομάδες και η κατοχή κινητού τηλεφώνου για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η απόφαση της απαγορεύει επίσης την παρουσία της στην πρωτεύουσα Τεχεράνη, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα πρέπει να εκτίσει τη νέα της ποινή σε άλλη επαρχία του Ιράν. Η Μοχαμαντί κρατείται στη διαβόητη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης, όπου εκτίει ποινή 30 μηνών για διάδοση προπαγάνδας κατά του κυρίαρχου συστήματος, ανυπακοή στη φυλακή και δυσφήμιση των αρχών.

Η τελευταία ετυμηγορία αντανακλά την οργή της ιρανικού καθεστώτος για το Νόμπελ Ειρήνης που της απονεμήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για τον πολυετή ακτιβισμό της, παρά την κυβερνητική εκστρατεία δεκαετιών που την είχε στοχοποιήσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα