Narges Mohammadi: Τα παιδιά της ιρανής ακτιβίστριας παρέλαβαν το Νόμπελ Ειρήνης

Διαβάζεται σε 2'
Narges Mohammadi: Τα παιδιά της ιρανής ακτιβίστριας παρέλαβαν το Νόμπελ Ειρήνης
X/@NobelPrize

Στη Narges Mohammadi το Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο παρέλαβαν για λογαριασμό της φυλακισμένης ιρανής ακτιβίστριας που πραγματοποιεί απεργία πείνας τα δίδυμα παιδιά της.

Τα δίδυμα παιδιά της φυλακισμένης Ιρανής ακτιβίστριας Narges Mohammadi παρέλαβαν το Νόμπελ Ειρήνης εκ μέρους της την Κυριακή (10/12) στο Όσλο.

Η Narges Mohammadi κέρδισε το φετινό βραβείο για τη συμβολή της στον αγώνα κατά της καταπίεσης των γυναικών στο Ιράν.

Σήμερα, ανήμερα της τελετής απονομής του βραβείου, πραγματοποιεί απεργία πείνας στη φυλακή Εβίν της πρωτεύουσας της Ισλαμικής Δημοκρατίας όπου παραμένει έγκλειστη.

Στην ομιλία της, την οποία κατάφερε να βγάλει από τη φυλακή και διαβάστηκε από τα παιδιά της, καταγγέλλει την “τυραννική” κυβέρνηση του Ιράν.

“Ο ιρανικός λαός, με επιμονή, θα ξεπεράσει την καταπίεση και τον αυταρχισμό. Μην έχετε καμία αμφιβολία, αυτό είναι βέβαιο”, τονίζει σύμφωνα με το BBC.

Το διάσημο βραβείο ειρήνης απονεμήθηκε στο Όσλο την Κυριακή, μαζί με τα άλλα βραβεία Νόμπελ λογοτεχνίας, επιστήμης και οικονομίας.

Η κ. Μοχαμαντί είναι εδώ και χρόνια εξέχουσα προσωπικότητα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν. Η 51χρονη βρίσκεται στη φυλακή σχεδόν συνεχώς από το 2010 – και συνολικά έχει συλληφθεί 13 φορές, έχει καταδικαστεί πέντε φορές και έχει καταδικαστεί συνολικά σε 31 χρόνια φυλάκισης.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φυλακή για “διάδοση προπαγάνδας”.

Ο σύζυγός της, ο πολιτικός ακτιβιστής Taghi Rahmani, ζει εξόριστος στο Παρίσι με τα δύο τους παιδιά και δεν έχουν δει ο ένας τον άλλον εδώ και χρόνια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα