ΝΑΤΟ: Ο Στάρμερ διαβεβαίωσε τον Ζελένσκι για την ακλόνητη υποστήριξη του Λονδίνου

Διαβάζεται σε 2'
ΝΑΤΟ: Ο Στάρμερ διαβεβαίωσε τον Ζελένσκι για την ακλόνητη υποστήριξη του Λονδίνου
ALASTAIR GRANT/AP PHOTO

Πρώτη συνάντηση Στάρμερ – Ζελένσκι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πρώτου.

Η αλλαγή σκυτάλης στη Ντάουνινγκ Στριτ δεν θα έχει «καμιά διαφορά» σε ό,τι αφορά την υποστήριξη του Λονδίνου στον αγώνα που δίνει το Κίεβο απέναντι στους ρώσους εισβολείς, διαβεβαίωσε σήμερα τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, κατά τη συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον.

«Μόλις είχα μια πολύ καλή συνάντηση με τον πρόεδρο Ζελένσκι, κατά την οποία κατέστησα σαφές πως σε ό,τι αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, η αλλαγή κυβέρνησης δεν έχει καμιά διαφοροποίηση στην υποστήριξη που θα παρέχουμε» στην Ουκρανία, είπε ο Στάρμερ σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον.

Ο Κιρ Στάρμερ ανέλαβε καθήκοντα την Παρασκευή, μετά τον εκλογικό θρίαμβο των Εργατικών που έβαλε τέλος σε 14 χρόνια διακυβέρνησης της Βρετανίας από τους Συντηρητικούς.

Παρά τις ουσιαστικές διαφορές τους, Εργατικοί και Συντηρητικοί συμμερίζονται την άποψη ότι είναι εξόχως σημαντική η παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία προκειμένου να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

Υπενθύμισε πως ακόμη και ως αντιπολίτευση, το Εργατικό Κόμμα είχε στηρίξει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία. «Ήταν πραγματικά σημαντικό για εμένα να την επαναβεβαιώσω ο ίδιος», είπε ο Στάρμερ, αφού συμπλήρωσε ότι δεν είχε μιλήσει με τον ουκρανό πρόεδρο αφότου ανέλαβε την πρωθυπουργία.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι η σύνοδος κορυφής στην Ουάσινγκτον αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επιβεβαιώσει τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης των Εργατικών στο ΝΑΤΟ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα