Ναβάλνι: Οι Ρώσοι ερευνητές θα εξετάσουν τη σορό του για τουλάχιστον 14 μέρες

Διαβάζεται σε 2'
Ο Αλεξέι Ναβάλνι
Ο Αλεξέι Ναβάλνι AP

Την είδηση ότι μία «πραγματογνωμοσύνη» στη σορό του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί για τουλάχιστον 14 μέρες επιβεβαίωσε ο Ιβάν Ζντανόφ, σύμμαχος του νεκρού ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Η ομάδα του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι ανέφερε σήμερα, Δευτέρα (19/02), πως οι ερευνητές θα πραγματοποιήσουν για τουλάχιστον 14 ημέρες μία «πραγματογνωμοσύνη» στη σορό του προτού την παραδώσουν, τρεις ημέρες μετά τον θάνατό του στη φυλακή, υπό συνθήκες που παραμένουν μυστηριώδεις.

«Οι ερευνητές είπαν στους δικηγόρους και τη μητέρα του Αλεξέι ότι δεν θα παραδώσουν τη σορό του, στην οποία θα πραγματοποιηθεί για 14 ημέρες μια “χημική πραγματογνωμοσύνη“», έγραψε στο Χ η εκπρόσωπος του επικριτή του Κρεμλίνου Κίρα Γιαρμίς.

Από την πλευρά του, ο Ιβάν Ζντανόφ, σύμμαχος του νεκρού ηγέτη της αντιπολίτευσης, επιβεβαίωσε, επικαλούμενος ένας ερευνητή, πως θα χρειαστούν 14 ημέρες για να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις στη σορό του Ναβάλνι.

Οι ρωσικές αρχές δεν επιτρέπουν στη μητέρα του Ναβάλνι να δει τη σορό του

Οι ρωσικές αρχές απαγορεύουν στους συγγενείς του νεκρού ηγέτη της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, να έχουν πρόσβαση στη σορό του για τρίτη ημέρα μετά τον θάνατό του σε φυλακή στον αρκτικό κύκλο.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα, Δευτέρα (19/2) σήμερα οι συνεργάτες του, δεν δόθηκε άδεια στη μητέρα του αντιφρονούντα να εισέλθει στο νεκροτομείο, όπου διατηρείται η σορός του.

“Η μητέρα του Αλεξέι και οι δικηγόροι της έφτασαν στο νεκροτομείο νωρίς σήμερα το πρωί. Δεν τους επετράπη να εισέλθουν. Ένας από τους δικηγόρους κυριολεκτικά σπρώχτηκε έξω. Όταν ρώτησαν το προσωπικό αν η σορός του Αλεξέι βρίσκεται εκεί, δεν απάντησαν”, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιάρμις.

Η Γιάρμις πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι ερευνητές δεν έχουν εξακριβώσει ακόμη τα αίτια του θανάτου του Ναβάλνι και η έρευνα έχει παραταθεί, όπως δήλωσαν στη μητέρα του και τους δικηγόρους του.

Η μητέρα του Ρώσου αντιφρονούντα, η Λιουντμίλα Ναβάλναγια έφτασε το Σάββατο στη σωφρονιστική αποικία στον αρκτικό κύκλο, όπου κρατούνταν ο γιος της εκτίοντας ποινή κάθειρξης 19 ετών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα