Ναυάγιο στην Τανζανία: Τουλάχιστον 207 οι νεκροί

Πολύνεκρο ναυάγιο φεριμπότ στην Τανζανία
Πολύνεκρο ναυάγιο φεριμπότ στην Τανζανία AP

Οι αρχές εντόπισαν σήμερα έναν άνδρα ο οποίος και ανασύρθηκε από το αναποδογυρισμένο φεριμπότ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ αναζητούν άλλους επιζώντες, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς.

Ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο ενός φεριμπότ στη λίμνη Βικτόρια στην Τανζανία, την περασμένη Πέμπτη, ανήλθε σε 207 νεκρούς, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιόφωνο της χώρας.

Νωρίτερα σήμερα οι δύτες διέσωσαν έναν άνδρα τον οποίον εντόπισαν ενώ αναζητούσαν τυχόν επιζώντες.

Τέσσερις δύτες του Πολεμικού Ναυτικού άρχισαν σήμερα εκ νέου την επιχείρηση έρευνας-διάσωσης στο βυθισμένο MV Nyerere καθώς άκουσαν ήχους που παρέπεμπαν σε ίχνη ζωής.

Τελικά ανέσυραν έναν άνδρα από το αναποδογυρισμένο πλοίο, ο οποίος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η κατάσταση της υγείας του.

Το φεριμπότ ναυάγησε την Πέμπτη μόλις λίγα μέτρα από την αποβάθρα στο Ουκερέουε, το μεγαλύτερο νησί της λίμνης που ανήκει στην Τανζανία.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το πλοίο μετέφερε περισσότερους από 300 ανθρώπους. Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι διέταξε χθες Παρασκευή τη σύλληψη «όλων των υπευθύνων που εμπλέκονται στη διαχείριση του φέριμποτ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ναυάγιο στην Τανζανία: Τουλάχιστον 183 νεκροί - Ανασύρθηκε επιζών

Τανζανία: Τουλάχιστον 151 οι νεκροί από το ναυάγιο - Εντολή σύλληψης όσων εργάζονται στο Πορθμείο

Θρήνος και οργή στην Τανζανία: Συλλήψεις και τετραήμερο πένθος για το πολύνεκρο ναυάγιο

Τραγωδία χωρίς τέλος στην Τανζανία: Πάνω από 136 νεκροί από ναυάγιο

SHARE:

24Media Network