Νέα αποκάλυψη για τον Lubitz: Οι γιατροί της Lufthansa είχαν ζητήσει ψυχολογική παρακολούθηση

Νέα αποκάλυψη για τον Lubitz: Οι γιατροί της Lufthansa είχαν ζητήσει ψυχολογική παρακολούθηση

Οι γιατροί της Lufthansa είχαν συστήσει την ψυχολογική παρακολούθηση του συγκυβερνήτη του Αίρμπας που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις (Bild am Sonntag)

Oι γιατροί της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa είχαν συστήσει την ψυχολογική παρακολούθηση του Αντρέας Λούμπιτς μετά το καταθλιπτικό επεισόδιο το οποίο υπέστη ο συγκυβερνήτης του Airbus της Germanwings, ο οποίος φέρεται ότι προκάλεσε τη συντριβή του αεροσκάφους αυτού στις γαλλικές Άλπεις με αποτέλεσμα τον θάνατο 150 ανθρώπων, σύμφωνα με μια γερμανική εφημερίδα.

Η γερμανική αρχή επίβλεψης των αερομεταφορών (Luftfahrtbundesamt, LBA) ανακάλυψε μία παρατήρηση σε έναν από τους φακέλους της Λουφτχάνσα, θυγατρική της οποία είναι η Germanwings, που αφορούσε τον Αντρέας Λούμπιτς, γράφει η Bild am Sonntag, η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild.

Οι ιατροί της αεροπορικής εταιρείας είχαν επισημάνει ότι «ο Λούμπιτς πρέπει να συνεχίσει να παρακολουθείται από ψυχολόγους, παρά το γεγονός ότι του είχε χορηγηθεί πιστοποιητικό καταλληλότητας πιλότων» από έναν ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα το 2009, αφού ο συγκυβερνήτης είχε υποστεί ένα μείζον καταθλιπτικό επεισόδιο, εξηγεί η εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα δε διευκρινίζεται εάν ο Λούμπιτς συνέχισε πράγματι να παρακολουθείται από ψυχολόγους αφότου ξεκίνησε και πάλι την εκπαίδευσή του. Ερωτηθείς από την εφημερίδα, ένας εκπρόσωπος τύπου της Λουφτχάνσα αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά επί του θέματος, προκειμένου να μην «διαταράξει την πορεία των ερευνών» που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γερμανία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Airbus A320
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Απίστευτη δήλωση από τη Lufthansa: Δεν είχαμε υποχρέωση να ενημερώσουμε για τη κατάθλιψη του Λούμπιτς

Ο Λούμπιτς είχε κάνει αναζήτηση στο Ίντερνετ για 'μανιοκατάθλιψη'

SHARE:

24Media Network