Νέα δυναμική συγκέντρωση στα Τίρανα, αποδοκιμάζει την αντιπολίτευση η Γερμανία

Νέα δυναμική συγκέντρωση στα Τίρανα, αποδοκιμάζει την αντιπολίτευση η Γερμανία
Αλβανοί αστυνομικοί στα Τίρανα AP

Καζάνι που βράζει θυμίζει η πολιτική κατάσταση στην Αλβανία. Συγκέντρωση ξανά την Τετάρτη, μαζική αποχώρηση του δημοκρατικού κόμματος από τη βουλή και αστυνομία παντού.

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν και την Τετάρτη στην Αλβανία.

Παρά το γεγονός ότι από το απόγευμα της Τρίτης η Βουλή ανέβαλλε τις εργασίες της, η συγκέντρωση έξω από το κοινοβούλιο διεξήχθη κανονικά και ήταν μάλιστα ογκώδης, ίσως η μεγαλύτερη από την αρχή των κινητοποιήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επιστρατεύτηκαν τεράστιος αριθμός αστυνομικών δυνάμεων για την τήρηση της τάξης ενώ αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούσαν να ελέγξουν την ταυτότητα όποιου πολίτη προσπαθούσε να μπει στα Τίρανα με οποιοδήποτε τρόπο.

Εν τω μεταξύ, η γερμανίδα πρέσβης στην Αλβανία Σούζαν Σουλτς άφησε σαφή υπονοούμενα κατά της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι οι κινητοποιήσεις άρχισαν ακριβώς με το που ελήφθη η απόφαση για έναρξη των συνομιλιών για την ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή ένωση.

“Η βία” τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Σουλτς “έρχεται σε αντίθεση με αυτή τη ζωτικής σημασίας διαδικασία για την Αλβανία”.

Είχε προηγηθεί την Τετάρτη η απόφαση για τη μαζική παραίτηση των βουλευτών του δημοκρατικού κόμματος (έχουν 43 έδρες στο κοινοβούλιο σε σύνολο 140 ) η οποία αποδοκιμάστηκε τόσο από την ΕΕ όσο και από τις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα από τη δική του πλευρά τόνισε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα