Νέα εμπρηστική δήλωση Ερντογάν: “Να αποφύγει όνειρα, πράξεις και δηλώσεις που θα μετανοιώσει η Ελλάδα”

Νέα εμπρηστική δήλωση Ερντογάν: “Να αποφύγει όνειρα, πράξεις και δηλώσεις που θα μετανοιώσει η Ελλάδα”
Ο τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν ap

Να μην εξοπλίζει νησιά που έχουν "αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς" καλεί την Αθήνα ο Ερντογάν. Τι αναφέρει σε νέα επιθετική δήλωση κατά της Ελλάδας.

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς και θα πρέπει να συμμορφωθεί προς τις διεθνείς συμφωνίες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, σε ομιλία που έκανε ενώ επέβλεπε τουρκικά στρατιωτικά γυμνάσια στην ακτή της δυτικής Τουρκίας, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Ελλάδα θα πρέπει «να αποφύγει όνειρα, πράξεις και δηλώσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα να μετανοιώσει».

«Η Τουρκία δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα υποχωρήσει από τη χρήση των δικαιωμάτων που καθορίζονται από διεθνείς συμφωνίες όσον αφορά τον εξοπλισμό των νησιών» είπε επίσης ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε στη δημοσιοποίηση δεκαέξι χαρτών οι οποίοι απεικονίζουν «με παραστατικό και αδιάψευστο τρόπο, τις τουρκικές παράνομες, μονομερείς ενέργειες και αιτιάσεις» σε μια προσπάθεια «βαθύτερης κατανόησης από το ευρύτερο κοινό του τουρκικού αναθεωρητισμού» όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται ότι από την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι σταματά τις συνομιλίες με την Ελλάδα, με τον Ερντογάν να συνεχίζει έκτοτε την εμπρηστική ρητορική και τις προκλήσεις, ενώ η Αθήνα καταγγέλλει στους συμμάχους το νεο-οθωμανικό αναθεωρητισμό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα