Νέα εν ψυχρώ δολοφονία ιερέα στο Μεξικό

Νέα εν ψυχρώ δολοφονία ιερέα στο Μεξικό

Το πτώμα ιερέα ανακαλύφθηκε στην πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, δύο μήνες μετά την ανακάλυψη της σορού ενός άλλου ιερέα σε μυστικό τάφο στην ίδια πολιτεία

Το πτώμα ενός ιερέα ο οποίος είχε απαχθεί τη Δευτέρα ανακαλύφθηκε χθες Πέμπτη στην πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, δύο μήνες μετά την ανακάλυψη της σορού ενός άλλου ιερέα σε μυστικό τάφο στην ίδια πολιτεία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η σορός του πατέρα Γκρεγκόριο Λόπες Γοροστιέτα βρέθηκε κοντά στο χωριό Τλαπεουάλα, κοντά στην Τιέρε Καλιέντε, μια περιοχή όπου δρουν συμμορίες που επιδίδονται σε διακίνηση ναρκωτικών και εκβιασμούς, διευκρίνισε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

Η απαγωγή του ιερέα προκάλεσε την Τρίτη μια διαδήλωση περίπου 300 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων ιερωμένων, στους δρόμους της πόλης Πουνγκουραμπάτο, 20 χλμ. από το χωριό, ως τον καθεδρικό ναό της, με αίτημα οι απαγωγείς του ιερέα να τον απελευθερώσουν ζωντανό.

Η πολιτεία Γκερέρο, στην οποία βρίσκεται η πόλη Ακαπούλκο, ένας πολύ γνωστός τουριστικός προορισμός, είναι από τις φτωχότερες του Μεξικού. Το ποσοστό των δολοφονιών εκεί είναι από τα υψηλότερα στη χώρα.

Σε αυτήν την πολιτεία είχαν εξαφανιστεί 43 σπουδαστές την 26η Σεπτεμβρίου, όταν δέχθηκαν επίθεση από διεφθαρμένους αστυνομικούς πριν παραδοθούν σε μέλη της συμμορίας Guerreros Unidos και—όπως εκτιμάται από τις αρχές—δολοφονηθούν όλοι. Το μακελειό αυτό προκάλεσε κατακραυγή στο Μεξικό και διεθνώς.

Στα τέλη του Οκτωβρίου η σορός του ιερέα Τζον Σενιόντο, από την Ουγκάντα, ο οποίος είχε απαχθεί τον Απρίλιο εν μέσω μιας λειτουργίας, βρέθηκε ανάμεσα σε 13 σορούς σε έναν μυστικό τάφο σε μια ορεινή περιοχή της πολιτείας Γκερέρο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE: