Νέα "πόρτα" από Βερολίνο για τις γερμανικές αποζημιώσεις: Ζήτημα οριστικά ρυθμισμένο

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μάρκελ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μάρκελ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ AP

Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων έχει "νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμιστεί", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης.

«Νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμισμένο» θεωρεί η γερμανική κυβέρνηση το ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων έναντι της Ελλάδας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και σημείωσε ότι η θέση του Βερολίνου δεν έχει αλλάξει.

Απαντώντας σε ερώτηση Πολωνού δημοσιογράφου σχετικά με τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης ενόψει της διατύπωσης νέων αξιώσεων από την ελληνική πλευρά, ο Ζάιμπερτ δήλωσε: «Έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα πραγματικά πολλές φορές. Η θέση μας είναι ότι το ζήτημα γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμιστεί. Σε αυτήν την θέση δεν έχει αλλάξει κάτι. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει καμία επίσημη κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης».

Άγνοια εν τω μεταξύ δήλωσε ο Ζάιμπερτ όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει συνεννόηση της ελληνικής με την πολωνική κυβέρνηση για την διεκδίκηση πολεμικών αποζημιώσεων από την Γερμανία.

«Ειλικρινά, δεν έχω καμία πληροφορία για αυτό. Θα αποτελούσε και έκπληξη εάν είχα πληροφορίες για πιθανές συνεννοήσεις μεταξύ Πολωνίας και Ελλάδας. Δεν τις έχω», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Μέρκελ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γερμανικές αποζημιώσεις, Γερμανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίσκεψη Σταινμάϊερ με φόντο τις γερμανικές αποζημιώσεις

Το πόρισμα για τις Γερμανικές αποζημιώσεις: Πάνω από 300 δισ. αξιώνει η Ελλάδα από τη Γερμανία

Spiegel: Η Ελλάδα διεκδικεί 280 δισ. από την Γερμανία

SHARE:

24Media Network