Νέα τουρκική πρόκληση με φόντο την επέτειο της Άλωσης και την Αγία Σοφία

Νέα τουρκική πρόκληση με φόντο την επέτειο της Άλωσης και την Αγία Σοφία
Η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη Eurokinissi

Με προσευχή μεταξύ της Αγίας Σοφίας και του Μπλε τζαμιού θα γίνε ο εορτασμός της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Την Παρασκευή 29 Μαΐου, πρώτη ημέρα που θα ανοίξουν τα τζαμιά έπειτα από το κλείσιμό τους λόγω της πανδημίας, αλλά και ημέρα επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453, η προσευχή της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί από τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Θεμάτων Τουρκίας, Αλί Ερμπάς , στην πλατεία μεταξύ της Αγίας Σοφίας και του Μπλε Τζαμιού.

Ο Αλί Ερμπάς, σε διαδικτυακή του συνέντευξη με τον διευθυντή της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, ανέφερε ότι “ήρθε ο καιρός να υλοποιήσουμε την κατάκτηση των τζαμιών αυτών, την 29η Μαΐου η οποία αποτελεί σύμβολο κατάκτησης”.

Μάλιστα συμπλήρωσε ότι είχε αυτή την έμπνευση ένα βράδυ και το πρωί αμέσως τηλεφώνησε στις επίσημες αρχές και ο Τούρκος Πρόεδρος το ανακοίνωσε. 

“Αν δεν υπάρχει αλλαγή θα είμαι εκεί και θα αναγνώσω το κήρυγμα απευθυνόμενος σε όλους τους μουσουλμάνους”, δήλωσε ο Αλί Ερμπάς.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα