Νέα Υόρκη: Ο Κουόμο ζητάει καλύτερη επιβολή των μέτρων κατά του κορονοϊού

Νέα Υόρκη: Ο Κουόμο ζητάει καλύτερη επιβολή των μέτρων κατά του κορονοϊού
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης AP

Τόσο ο Κουόμο όσο και ο κυβερνήτης της γειτονικής πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ, Φιλ Μέρφι είπαν ότι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα.

Οι σκηνές με πλήθη να συνωστίζονται έξω από μπαρ της Νέας Υόρκης οδήγησαν τον κυβερνήτη της πολιτείας, της πλέον πληγείσας από τον νέο κορονοϊό μαζί με αυτή του Νιου Τζέρσεϊ, να ζητήσει από τους τοπικούς αξιωματούχους και τις επιχειρήσεις να τηρούν αυστηρά τις οδηγίες για το άνοιγμα των καταστημάτων.

«Στους τοπικούς αξιωματούχους λέω “Κάντε τη δουλειά σας”», είπε ο Κουόμο κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε. Ο ίδιος επέκρινε τις εικόνες που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου με Αμερικανούς να σχηματίζουν ουρές έξω από μπαρ της Νέας Υόρκης και ζήτησε από τους πολίτες να εφαρμόζουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης τηρώντας απόσταση 2 μέτρων.

Τόσο ο Κουόμο όσο και ο κυβερνήτης της γειτονικής πολιτείας του Νιου Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι είπαν ότι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επιβάλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, εάν οι τοπικοί αξιωματούχοι αποτύχουν να αποτρέψουν τις μεγάλες δημόσιες συναθροίσεις, που ενέχουν τον κίνδυνο διασποράς του ιού.

«Ελπίζω στον Θεό να μην χρειαστεί να το κάνουμε αυτό», σημείωσε ο Μέρφι κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Ατλάντικ Σίτι, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να κλείσουν ξανά επιχειρήσεις. Η Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ συγκεντρώνουν μαζί το ένα τρίτο και πλέον των σχεδόν 116.000 θανάτων από τη νόσο Covid-19 στις ΗΠΑ.

Χθες, ο Άντριου Κουόμο είπε ότι οι αρχές της πολιτείας έχουν λάβει 25.000 καταγγελίες για παραβιάσεις των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ιδίως στο Μανχάταν και τα Χάμπτονς. Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ακύρωσε δημόσιες εμφανίσεις σήμερα λόγω ασθένειας, ωστόσο δεν κρύβει την ανησυχία του για τον συνωστισμό σε πάρκα και έξω από το μπαρ.

Πάντως, οι φόβοι ότι ένα νέο κύμα κορονοϊού στις πλέον πληγείσες αμερικανικές πολιτείες ή η αποτυχία να τεθεί υπό έλεγχο το πρώτο κύμα σε άλλες οδήγησαν κορυφαίους ειδικούς στον τομέα της υγείας, όπως τον επιδημιολόγο Άνθονι Φάουτσι να απευθύνουν έκκληση για προσοχή και επαγρύπνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα