Νέα Υόρκη: Νεκρός 29χρονος ομογενής - Αστυνομικοί τον χτύπησαν με τέιζερ

Η στιγμή της μοιραίας σύλληψης για τον 29χρονο Ελληνοαμερικανό
Η στιγμή της μοιραίας σύλληψης για τον 29χρονο Ελληνοαμερικανό GLOMEX

Στο βίντεο το θύμα φαίνεται να είναι άοπλο, ωστόσο οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι εμφανίστηκε μπροστά τους με ένα σπαθί στο χέρι. Τι δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειάς του.

Θύμα αστυνομικής βίας έπεσε ένας ομογενής στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Στις εικόνες που κατέγραψαν με κινητά κάτοικοι της περιοχής, ο Ελληνοαμερικανός δεν φαίνεται να αντιστέκεται.

Στο βίντεο φαίνονται πέντε αστυνομικοί να έχουν περικυκλώσει τον 29χρονο Γιώργο Ζαπάντη και να του ρίχνουν τουλάχιστον δύο φορές με το τέιζερ. Το θύμα έπασχε από διπολισμό και στη φάση της σύλληψής του ήταν άοπλος. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι κρατούσε ένα σπαθί και τους απειλούσε. Ήδη η αστυνομία της Νέας Υόρκης διεξάγει εσωτερική έρευνα για τον θάνατό του.

ADVERTISING

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, Γιώργος Βομβολάκης δήλωσε στον ΑΝΤ1: "Είναι ακόμα νωρίς αλλά από τα λίγα που έχουμε μάθει, νομίζουμε ότι η αστυνομία αντιμετώπισε το περιστατικό με υπερβολική βία. Θα έπρεπε να είχαν στείλει ειδική μονάδα επειδή το παιδί είχε ψυχολογικά προβλήματα".

Όπως τόνισε ο δικηγόρος, η αστυνομία έσπευσε στο σπίτι του 29χρονου μετά από καυγά που είχε με έναν γείτονα. Ο άνθρωπος που ενημέρωσε την αστυνομία, υποστήριξε ότι το θύμα είχε όπλο. 

"Όταν πήγε η αστυνομία είχε τελειώσει ο καυγάς, όλοι είχαν μπει μέσα στα σπίτια τους αλλά η αστυνομία πήγε στο σπίτι του παιδιού. Από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε στην πόρτα. Δεν έχουμε το βίντεο ακόμα.  Αυτό που λέει η αστυνομία είναι ότι το παιδί άνοιξε την πόρτα με σπαθί στο χέρι. Τον χτύπησαν με το τέιζερ και τον τράβηξαν έξω από το σπίτι.  Στο βίντεο που τράβηξε γειτόνισσα, φαίνεται να μην έχει όπλο, τα χέρια του ήταν πίσω από την πλάτη του, του φωνάζουν να γονατίσει αλλά βλέπουμε ότι είναι ήδη γονατισμένος και τον χτύπησαν ακόμα δύο φορές με το τέιζερ. Νομίζουμε ότι έπαθε ανακοπή καρδιάς αλλά θα μάθουμε περισσότερα όταν βγουν τα αποτελέσματα από τον ιατροδικαστή".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Υόρκη

24Media Network