Νέα Υόρκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εκτροχιασμό του τρένου. Στους 70 οι τραυματίες

default image

Ανεβαίνει ο αριθμός των τραυματιών μετά τον εκτροχιασμό τρένου στη Νέα Υόρκη. Κάποιοι από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση (Vid)

Στους 70 έφτασε ο απολογισμός των τραυματιών μετά τον εκτροχιασμό ενός τρένου του προαστιακού σιδηροδρόμου North Metro στην περιοχή του Μπρόνξ που κόστισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής ανακοίνωσε ότι 11 από τους τραυματίες διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

«Αν συνέβαινε αυτό μια καθημερινή, όπου το τρένο θα ήταν γεμάτο επιβάτες, η καταστροφή θα ήταν τεράστια», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επίτροπος του πυροσβεστικού σώματος, Σαλβατόρε Κασάνο.

Ο εκτροχιασμός του τρένου συνέβη σε μια δασώδη περιοχή όπου συναντώνται τα ποτάμια Χάντσον και Χάρλεμ. Τουλάχιστον ένα βαγόνι ανατράπηκε κοντά στις όχθες του ποταμού. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα πιθανά αίτια του ατυχήματος.

«Το συγκεκριμένο σημείο είναι επικίνδυνο», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο. «Τα τρένα κινούνται με περίπου 110 χιλιόμετρα την ώρα στην ευθεία και επιβραδύνουν στα 50 χιλιόμετρα μόλις φτάσουν κοντά στην καμπύλη των γραμμών. Είναι ένα επικίνδυνο κομμάτι του σιδηροδρομικού δικτύου», είπε.

Ένας επιβάτης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό WABC πως το τρένο κινείτο με «μεγαλύτερη ταχύτητα» από ότι συνήθως. «Ο οδηγός επιτάχυνε πολύ στις στροφές και δεν καταλάβαινα γιατί. Ξαφνικά το τρένο εκτροχιάστηκε», είπε.

Η λειτουργία της γραμμής αυτής, η οποία ενώνει την πόλη της Νέας Υόρκης με τα προάστιά της, ανεστάλη λόγω του δυστυχήματος.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο εκτροχιασμός συνδέεται με αυτόν άλλου τρένου τον Ιούλιο

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο εκτροχιασμός του τρένου του προαστιακού σιδηροδρόμου στην περιοχή του Μπρονξ των ΗΠΑ που έλαβε χώρα την Κυριακή και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 4 άνθρωποι, συνδέεται με τον εκτροχιασμό ενός τρένου που συνέβη στην ίδια τοποθεσία τον Ιούλιο, δήλωσε ένας ομοσπονδιακός αστυνομικός.

«Θα εξετάσουμε και αυτή την περίπτωση, αλλά στην προκειμένη φάση δεν έχουμε καμία απολύτως ένδειξη ότι τα δύο περιστατικά συνδέονται», δήλωσε ο Ερλ Γούινερ, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για την Ασφάλεια των Μεταφορών, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, την Κυριακή το βράδυ.

Ο Γούινερ δήλωσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν τουλάχιστον για τις επόμενες 7-10 ημέρες.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα