Νέα Ζηλανδία: Απίστευτο φιάσκο την βάζει σε μεγάλη περιπέτεια με τον κορονοϊό

Νέα Ζηλανδία: Απίστευτο φιάσκο την βάζει σε μεγάλη περιπέτεια με τον κορονοϊό
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν AP

Η Νέα Ζηλανδία επέτρεψε την είσοδο σε δύο Βρετανίδες χωρίς να τις εξετάσει για κορονοϊό και τώρα τρέχει πίσω από τις εξελίξεις.

Και τώρα τρέχουμε…Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτονται στην κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας για την περίπτωση των δύο γυναικών από τη Βρετανία που εισήλθαν στο έδαφός της και εν τέλει, με μεγάλη καθυστέρηση, διαγνώστηκαν με κορονοϊό.

Οι δύο γυναίκες αφίχθηκαν στο Οκλαντ στις 7 Ιουνίου κατ’ εξαίρεση για να δώσουν το παρών σε κηδεία συγγενικού τους προσώπου στο Ουέλιγκτον. Γι’ αυτό το σκοπό είχαν λάβει και απαλλαγή από την υποχρέωση να μπουν σε καραντίνα. Ομως, κανείς δεν σκέφτηκε να τις υποβάλλει σε τεστ. Οταν αυτό έγινε, αμφότερες διαγνώστηκαν θετικές.

Η Πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Γιασίντα Αρντερν, που δεν μασά τα λόγια της, έκανε λόγο για μία απίστευτη αποτυχία: “Δεν έπρεπε να είχε συμβεί και προφανώς δεν πρέπει να ξανασυμβεί” τόνισε η ηγέτης της χώρας η οποία πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει με περηφάνεια ότι η Νέα Ζηλανδία είχε απαλλαχθεί από τον εφιάλτη της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επαφών των δύο γυναικών έχουν εντοπιστεί 320 άτομα που θα εξεταστούν. Από συνεπιβάτες στο αεροπλάνο μέχρι προσωπικό στο ξενοδοχείο στο οποίο φιλοξενήθηκαν στο Οκλαντ, άπαντες θα υποβληθούν σε τεστ και θα μπουν σε καραντίνα.

Παράλληλα, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ξαναδώσει σε κανέναν το δικαίωμα να μην μπει σε καραντίνα για οποιοδήποτε λόγο. Η αντιπολίτευση τέλος ζήτησε την παραίτηση του Υπουργού Υγείας Ντέιβιντ Κλαρκ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα