Νεκρή 20χρονη από πυροβολισμό ενώ περπατούσε με το μωρό της στη Νέα Υόρκη

Νεκρή 20χρονη από πυροβολισμό ενώ περπατούσε με το μωρό της στη Νέα Υόρκη
Αστυνομία, Νέα Υόρκη istock

Ένοπλος με κουκούλα πυροβόλησε στο κεφάλι από κοντινή απόσταση 20χρονη μητέρα που περπατούσε με το 3 μηνών παιδί της στο καρότσι.

Θύμα θανάσιμου πυροβολισμού έπεσε 20χρονη γυναίκα στην Upper East Side της Νέας Υόρκης από ένοπλο με κουκούλα το βράδυ της Τετάρτης, την ώρα που περπατούσε με το 3 μηνών παιδί της στο καρότσι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πρόκειται για ένα ακόμη ζοφερό επεισόδιο του κύματος ένοπλης βίας που έχει κατακλύσει τη Νέα Υόρκη τα τελευταία δύο χρόνια.

Το θύμα βρισκόταν κοντά στη διασταύρωση της λεωφόρου Lexington και της 95ης οδού γύρω στις 8:30 μ.μ. όταν ο δράστης την πλησίασε και την πυροβόλησε μια φορά στο κεφάλι από πολύ κοντά, είπε η αστυνομία όπως αναφέρουν οι New York Times. Μεταφέρθηκε στο Metropolitan Hospital Center και διαπιστώθηκε ο θάνατός της, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο δράστης, ο οποίος φορούσε μια μαύρη μπλούζα με κουκούλα και μαύρο παντελόνι, έφυγε τρέχοντας αφού πυροβόλησε, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Το παιδί δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία. Η Julie Menin, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Upper East Side, έγραψε στο Twitter ότι η νεκρή γυναίκα ήταν η μητέρα του παιδιού, κάτι που επιβεβαίωσε και μετέπειτα αξιωματούχος. Οι αστυνομικοί δεν αναγνώρισαν το θύμα και δεν έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις.

Ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο σημείο του πυροβολισμού, είπε ότι η δολοφονία ήταν άλλο ένα παράδειγμα της μάστιγας της ένοπλης βίας στη Νέα Υόρκη και ένας άλλος λόγος που είχε θέσει την καταπολέμησή της ως κορυφαία προτεραιότητα.

Οι στατιστικές της αστυνομίας δείχνουν ότι η γειτονιά, μια σε μεγάλο βαθμό εύπορη περιοχή στη 19η Περιφέρεια, είναι πράγματι γενικά ασφαλής. Υπήρξε ένας φόνος στην περιοχή πέρυσι και αυτός της Τετάρτης ήταν ο πρώτος εκεί για φέτος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα