Βενεζουέλα: Δυο νεκροί στα σύνορα με την Βραζιλία – Άνοιξε πυρ ο στρατός

Βενεζουέλα: Δυο νεκροί στα σύνορα με την Βραζιλία – Άνοιξε πυρ ο στρατός
Φωτογραφία από τις σημερινές συναυλίες στην Βενεζουέλα (σύνορα με Κολομβία) Ap

Τα πράγματα εκτραχύνονται στη Βενεζουέλα καθώς ο στρατός της χώρας άνοιξε πυρ εναντίον αμάχων που θέλησαν να κρατήσουν ανοιχτά τα σύνορα με τη Βραζιλία. Δύο νεκροί μέχρι στιγμής.

Πυρ άνοιξε ο στρατός της Βενεζουέλας στα σύνορα της χώρας με τη Βραζιλία τις πρώτες πρωινές ώρες (τοπική ώρα).

Αυτόχθονες στο χωριό Κουμαρακαπάι που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Βραζιλία θέλησε να κρατήσουν ένα τμήμα τους ανοιχτό έτσι ώστε να αποδεχθούν την ανθρωπιστική βοήθεια των Αμερικανών.

Ο στρατός τότε έκανε χρήση όπλων και όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ σκότωσε μία γυναίκα και τραυμάτισε άλλα 12 άτομα. Τέσσερις εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση αφού δέχθηκαν τα πυρά από απόσταση αναπνοής. Αργότερα το απόγευμα της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι ακόμη ένας πολίτης σκοτώθηκε από τα στρατιωτικά πυρά.

Το όνομα της νεκρής είναι Ζοράϊντα Ροντρίγκες ενώ αυτό του νεκρού Ρολάντο Γκαρσία.

Αμέσως μετά την επίθεση, οι Αμερικανοί την καταδίκασαν με δηλώσεις του εκπροσώπου του State Department ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Εν τω μεταξύ στο χωριό της επίθεσης οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και φέρεται να έχουν απαγάγει τρεις στρατιώτες. “Η πλειοψηφία μας είναι υπέρ της βοήθειας, τα παιδιά πεθαίνουν από τις στερήσεις” τόνισε αντιπρόσωπος των κατοίκων.

Την ίδια ώρα στα σύνορα με την Κολομβία λαμβάνουν χώρα δύο συναυλίες, η μία φιλοκυβερνητική και η άλλη αντικυβερνητική. Μάλιστα τα μέρη διοργάνωσης των συναυλιών απέχουν μεταξύ τους μόλις 300 μέτρα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Από τις αρχές της Βενεζουέλας δεν υπάρχει σχόλιο για το περιστατικό ούτε και επιβεβαίωσή του αν και δέχθηκαν πολλές οχλήσεις από τα ΜΜΕ.

Ο Χουαν Γκουαϊδό από την πλευρά του έσπευσε να τοποθετηθεί μέσω twitter λέγοντας χαρακτηριστικά: “Τα αποτελέσματα αυτού του εγκλήματος: Μία νεκρή, δώδεκα τραυματίες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα