Νεκρός ανώτερος διοικητής της Χεζμπολάχ από ισραηλινή επίθεση

Διαβάζεται σε 2'
Ισραηλινή επιδρομή (φωτογραφία αρχείου)
Ισραηλινή επιδρομή (φωτογραφία αρχείου) Associated Press

Σκοτώθηκε ανώτερος διοικητής της Χεζμπολάχ, σε ισραηλινή επιδρομή που στόχευσε το αυτοκίνητό του στον νότιο Λίβανο.

Ανώτερος αξιωματούχος της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε επίθεση στον νότιο Λίβανο, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του δεύτερου στην ιεραρχία της Χαμάς, σεΐχη Σάλεχ αλ Αρούρι.

Πρόκειται για τον Γουίσαμ Ταουίλ, αναπληρωτή επικεφαλής μονάδας της επίλεκτης δύναμης Radwan της οργάνωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Επίθεση στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο διοικητής της Χεζμπολάχ

Επικαλούμενο τρεις πηγές ασφαλείας, το Reuters αναφέρει ότι ο Γουίσαμ Ταουίλ, καθώς και άλλος μαχητής της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε στο χωριό Ματζντάλ Σελμ του Λιβάνου.

Μάλιστα, η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τη δολοφονία του, χωρίς πάντως να δώσει λεπτομέρειες.

Ο Γουίσαμ Ταουίλ
Ο Γουίσαμ Ταουίλ Associated Press

 

Κίνδυνος ανάφλεξης

«Πρόκειται για πολύ οδυνηρό χτύπημα» σύμφωνα με μία από τις πηγές ασφαλείας. Άλλη πηγή, δε, εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τώρα η κατάσταση θα φουντώσει».

Σημειώνεται πως ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ να μην ξεκινήσει πόλεμο πλήρους κλίμακας στον Λίβανο.

Μετά τον θάνατο του αξιωματούχου της υποστηριζόμενης από το Ιράν, Χεζμπολάχ, εντείνονται οι φόβοι για εξάπλωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει πάνω από 130 μαχητές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, αφότου ξεκίνησαν οι διασυνοριακοί βομβαρδισμοί μετά την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου. Άλλοι 19 έχουν σκοτωθεί στη Συρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, αναμένεται απόψε στο Ισραήλ, τρεις μήνες από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις συναντήσεις του με την ισραηλινή ηγεσία αναμένεται να επαναλάβει την ανάγκη προστασίας των αμάχων στη Γάζα, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να επεκταθεί στον Λίβανο.«Η σύγκρουση θα μπορούσε να προκαλέσει γρήγορα μεταστάσεις, προκαλώντας ακόμη περισσότερα δεινά στην περιοχή», είπε ο Μπλίνκεν μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, στη Ντόχα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα