Νεκρός από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα σε εστιατόριο της Ν Υόρκης

Νεκρός από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα σε εστιατόριο της Ν Υόρκης

Νεκρός 55χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης. Άλλοι 27 άνθρωποι εισήχθησαν στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και δεκάδες άνθρωποι διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία, ορισμένοι δέχτηκαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες, μετά τη δηλητηρίασή τους από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα το Σάββατο το βράδυ σε εστιατόριο εμπορικού κέντρου στο Λονγκ 'Αιλαντ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Νέας Υόρκης.

Η αστυνομία έσπευσε στο σημείο μετά την κλήση που έλαβε για μια τραυματισμένη γυναίκα στο εστιατόριο "Legal Sea Foods" της Νέας Υόρκης.

Εκεί βρήκε τον 55χρονο Στίβεν Νέλσον, διευθυντή της επιχείρησης, αναίσθητο και πεσμένο στο έδαφος. Ο άνδρας υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ διακομιζόταν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, δήλωσε η Τζούλι Ρόμπινσον, η εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο Χάντινγκτον.

Αμέσως μετά την άφιξη της αστυνομίας και ασθενοφόρων με πρώτες βοήθειες, αστυνομικοί και νοσηλευτικό προσωπικό αισθάνθηκαν ζάλη, τάση για εμετό και αναγνώρισαν τα συμπτώματα από τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, ενώ περισσότεροι από έξι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο. Συνολικά 27 άνθρωποι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα περισσότερα θύματα ήταν εργαζόμενοι στο εστιατόριο αλλά και τρεις αξιωματικοί της αστυνομίας όπως και τέσσερα μέλη του προσωπικού της υπηρεσίας των πρώτων βοηθειών.

Ερευνητές του τμήματος ανθρωποκτονιών και εμπρησμού της αστυνομίας εξετάζουν το σημείο, εστιάζοντας την έρευνα στο σύστημα θέρμανσης του εστιατορίου.

Η αλυσίδα εστιατορίων "Legal Sea Foods" που δραστηριοποιείται στις βορειοανατολικές και μεσοατλαντικές πολιτείες, σε αναρτήσεις της στο Twitter εκφράζει την "οδύνη της για τη δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα" και "για τον τραγικό θάνατο του γενικού διευθυντή της Στιβ Νέλσον".

SHARE: